Ana içeriğe atla

Zeytinli Ekmek

Malzemeler:


Hamuru İçin

1 kilo beyaz un (yaklaşık)
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Az tuz
1/2 litre süt

İç Malzemeleri

1 kase ayıklanmış siyah zeytin
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Nane
Kekik
Bolca zeytinyağı

Üzeri İçin

1 yumurta
Susam
Çörekotu
Biraz zeytinyağı

    Hamurun Hazırlanması

    1. Hamur malzemeleri karıştırılarak cıvık bir hamur elde edilir,
    2. Bir kaba alınır, üzeri nemli bezle örtülür
    3. Ilık bir yerde yarım saat mayalanması için bekletilir.

    İçinin Hazırlanması

    1. Yayvan bir tabağa elinizi ıslatmak için bolca zeytinyağı konulur,
    2. Mayalanan hamur tezgahta zeytinyağı yardımı ile elle uzunca bir dikdörtgen şeklinde açılır,
    3. Açılan hamurun üzerine bolca yağlı biber salçası sürülür,
    4. Zeytin, nane, kekik karıştırılarak hamurun üzerine bolca yayılır,
    5. Hamur iyice kıvırarak rulo yapılır, bir tarafı sabit tutularak döndürülür,
    6. Burgu şekli verilen hamur bolca yağlanmış, yuvarlak, büyük birkek kalıbına yerleştirilir.

    Üzeri İçin

    1. Yumurta biraz yağ ile karıştırılır ve hamurun üzerine sürülür,
    2. Bolca susam ve çörek otu serpilir,
    3. 50 derece sıcaklığa ayarlanan fırına yerleştirilir,
    4. 30 dakika bu şekilde mayalanması sağlanır,
    5. Sonra fırında 180-200 derece arasında pişirilir,
    6. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so