Malzemeler:
Hamuru İçin
1 kilo beyaz un (yaklaşık)
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Az tuz
1/2 litre süt
İç Malzemeleri
1 kase ayıklanmış siyah zeytin
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
Nane
Kekik
Bolca zeytinyağı
Üzeri İçin
1 yumurta
Susam
Çörekotu
Biraz zeytinyağı
- Hamur malzemeleri karıştırılarak cıvık bir hamur elde edilir,
- Bir kaba alınır, üzeri nemli bezle örtülür
- Ilık bir yerde yarım saat mayalanması için bekletilir.
- Yayvan bir tabağa elinizi ıslatmak için bolca zeytinyağı konulur,
- Mayalanan hamur tezgahta zeytinyağı yardımı ile elle uzunca bir dikdörtgen şeklinde açılır,
- Açılan hamurun üzerine bolca yağlı biber salçası sürülür,
- Zeytin, nane, kekik karıştırılarak hamurun üzerine bolca yayılır,
- Hamur iyice kıvırarak rulo yapılır, bir tarafı sabit tutularak döndürülür,
- Burgu şekli verilen hamur bolca yağlanmış, yuvarlak, büyük birkek kalıbına yerleştirilir.
- Yumurta biraz yağ ile karıştırılır ve hamurun üzerine sürülür,
- Bolca susam ve çörek otu serpilir,
- 50 derece sıcaklığa ayarlanan fırına yerleştirilir,
- 30 dakika bu şekilde mayalanması sağlanır,
- Sonra fırında 180-200 derece arasında pişirilir,
- Soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.
Yorumlar
Yorum Gönder