Ana içeriğe atla

Köfteli pizza

















































































































Malzemeler

Pizza Hamuru İçin:

  • 500 gramun
  • 1 paketinstant maya
  • 300 ml.su
  • 1 tatlı kaşığıtuz

Misket Köfteler İçin:

  • 200 gramkıyma
  • 1 dişsarımsak
  • 1/2 su bardağıgaleta unu
  • 1/2 adetsoğan
  • 1 adetyumurta
  • 1 tatlı kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıkimyon
  • 1 çay kaşığı
    1. Pizza Hamuru İçin:

    2. Unu geniş bir kabın içine eleyin.
    3. Maya ve diğer malzemeleri ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
    4. 60 gr’lık bezeler halinde unlu tezgah üzerinde, üzeri streç filmle örtülü olacak şekilde mayalandırın.

      Domates Sosun Hazırlanışı:

    1. Domatesleri rendeleyin. Tavayı ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
    2. Isınan tereyağın içinde domatesleri kaynayana kadar pişirin ve baharatlandırın.

      Köftenin Hazırlanışı:

    1. Kıymayı bir kabın içine alın.
    2. Tüm malzemeleri ilave edip, iyice karışıncaya kadar yoğurun.
    3. Ceviz büyüklüğünde olacak şekilde yuvarlayıp, şeklini verin.
    4. Fırında 200 derecede 15 dakika pişirin. Köfteler hazır.

      Pizzanın Tamamlanması:

    1. Mayalanan hamurları parmak uçlarınızla genişletin.
    2. Domates sosu sürün ve rendelenmiş kaşarı ilave edin.
    3. Köfteleri de ilave edip fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından çıkarıp üzerine temizlenmiş ayıklanmış semizotlarıyla renk verin. İşte bu kadar,              AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so