Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti ,
- 2 su bardağı su,
- 1 tatlı kaşığı karbonat.
Kızartmak için sos;
- 1 şişe maden suyu,
- 1 su bardağı un,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber,
- 1 tutam kekik,
- 2 diş sarımsak.
Tavukları bulamak için;
- Un.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Tavada Tavuk Midye Yapılışı
Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır.
Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir.
Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür.
Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir.
Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir.
Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır.
Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır.
Tavukları bulamak için ise başka bir yayvan tabağın içerisine un koyulur.
Kızartma tavasının içerisine sıvı yağ konulup iyice kızdırılır.
Tavuk midye şişler önce una daha sonra kızartma sosuna bulanıp kızgın yağın içerisine bırakılır.
Kızgın yağın içerisinde alt yüzleri altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
Kızarınca çevrilir ve diğer yüzlerinin de kızarması sağlanır.
Tavuk midye şişlerin iki yüzü de hafif kızardıktan sonra ocak orta ateşte kızartmaya devam edilir.
Tavuk şişler çevrilerek her tarafı eşit olacak şekilde kızartmaya devam edilir.
Kızartılan tavuk midye servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.
Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir.
Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür.
Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir.
Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir.
Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır.
Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır.
Tavukları bulamak için ise başka bir yayvan tabağın içerisine un koyulur.
Kızartma tavasının içerisine sıvı yağ konulup iyice kızdırılır.
Tavuk midye şişler önce una daha sonra kızartma sosuna bulanıp kızgın yağın içerisine bırakılır.
Kızgın yağın içerisinde alt yüzleri altın sarısı oluncaya kadar kızartılır.
Kızarınca çevrilir ve diğer yüzlerinin de kızarması sağlanır.
Tavuk midye şişlerin iki yüzü de hafif kızardıktan sonra ocak orta ateşte kızartmaya devam edilir.
Tavuk şişler çevrilerek her tarafı eşit olacak şekilde kızartmaya devam edilir.
Kızartılan tavuk midye servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder