Ana içeriğe atla

Sebze Oturtması


Malzemeler

  • 400 gram kıyma,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Zeytinyağı.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.
Sos için;
  • 2 çorba kaşığı salça,
  • 1 su bardağı sıcak su.
Süslemek için;
  • Domates,
  • Yeşil biber,
  • Kırmızı biber.

Sebze Oturtması Yapılışı

Sebze oturtması yapmak için 400 gram kıyma tencereye koyulur ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilir.
Soğan ile sarımsak ince ince doğranıp suyunu çeken kıymanın üzerine ilave edilir ve zeytinyağı eklenip soğanlar ölene kadar kavrulur.
Daha sonra tuz ile baharatlar ilave edilip karıştırılır ve hazırlanan kıymalı sos ocaktan alınır.

Patates, kabak ve patlıcan küp küp, kırmızı ve yeşil biberde iri iri olacak şekilde doğranır.
Doğranan sebzeler sırası ile kızartılır ve derin bir kap içerisine koyulup karıştırılır.
Kızartılıp karıştırılan sebzelerin yarısı fırın kabına koyulur ve hazırlanan kıymalı sosun yarısı sebzelerin üzerine yayılarak koyulur.
Kalan sebzelerde kıymanın üzerine serpiştirilir ve sebzelerin üzerine kalan kıymalı sos yayılır.

Sosu için gerekli olan su ile salça bir kase içerisinde karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirerek dökülür.
Üzeri domates ve biber ile süslenir ve hazırlanan sebze oturtması önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirilir.
Pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...