Ana içeriğe atla

Sebze Oturtması


Malzemeler

  • 400 gram kıyma,
  • 2 adet patates,
  • 2 adet kabak,
  • 2 adet patlıcan,
  • 2 adet kırmızı biber,
  • 2 adet yeşil biber,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 3 diş sarımsak,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Zeytinyağı.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.
Sos için;
  • 2 çorba kaşığı salça,
  • 1 su bardağı sıcak su.
Süslemek için;
  • Domates,
  • Yeşil biber,
  • Kırmızı biber.

Sebze Oturtması Yapılışı

Sebze oturtması yapmak için 400 gram kıyma tencereye koyulur ve ağzı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirilir.
Soğan ile sarımsak ince ince doğranıp suyunu çeken kıymanın üzerine ilave edilir ve zeytinyağı eklenip soğanlar ölene kadar kavrulur.
Daha sonra tuz ile baharatlar ilave edilip karıştırılır ve hazırlanan kıymalı sos ocaktan alınır.

Patates, kabak ve patlıcan küp küp, kırmızı ve yeşil biberde iri iri olacak şekilde doğranır.
Doğranan sebzeler sırası ile kızartılır ve derin bir kap içerisine koyulup karıştırılır.
Kızartılıp karıştırılan sebzelerin yarısı fırın kabına koyulur ve hazırlanan kıymalı sosun yarısı sebzelerin üzerine yayılarak koyulur.
Kalan sebzelerde kıymanın üzerine serpiştirilir ve sebzelerin üzerine kalan kıymalı sos yayılır.

Sosu için gerekli olan su ile salça bir kase içerisinde karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirerek dökülür.
Üzeri domates ve biber ile süslenir ve hazırlanan sebze oturtması önceden ısıtılmış 170° fırında 30 dakika pişirilir.
Pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so