Malzemeler
- 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti),
- 1 adet yeşil biber,
- 1 adet domates,
- 1 tatlı kaşığı salça,
- 1 adet kuru soğan,
- Kekik,
- Pul biber,
- Tuz,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Güveçte Et Sote Yapılışı
Güveçte et sote yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur.
Üzerine etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır.
Üzerine etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır.
Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur.
Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir.
Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir.
Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir.
Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir.
Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir.
Hazırlanan et sote porsiyonluk güveç kaplara paylaştırılır ve üzerilerine etlerin haşlama suyundan dökülür.
Güveç kaplar fırın tepsisine dizilir ve tepsi içerisine güveç kapların yarısına gelecek kadar su doldurulur.
Güveçte et sote 200° fırında 10 dakika kadar pişirilir ve fırından alınıp sıcak olarak servis edilir.
Güveç kaplar fırın tepsisine dizilir ve tepsi içerisine güveç kapların yarısına gelecek kadar su doldurulur.
Güveçte et sote 200° fırında 10 dakika kadar pişirilir ve fırından alınıp sıcak olarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder