Malzemeler
- 3 adet yumurta,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1,5 su bardağı un,
- 1 paket vanilya (5 gr),
- 1 paket kabartma tozu (10 gr),
- 4 yemek kaşığı ılık su,
- 2 yemek kaşığı dolusu kakao.
Pandispanyayı Islatmak İçin:
- Yarım çay bardağı süt.
Kreması İçin:
- 3,5 su bardağı süt,
- 2 yemek kaşığı nişasta,
- 2,5 yemek kaşığı un,
- 1 yemek kaşığı margarin,
- 1 poşet krem şanti,
- Yarım su bardağı şeker (içinde krem şanti olduğu için şeker tam geliyor).
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı sarelle,
- Yarım çay bardağı süt,
- Yarım paket sütlü ya da bitter çikolata (40 gr),
- Çekilmiş fındık.
Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.
Üzerine ılık suyu ilave edip çırpalım.
Sonra elediğimiz vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve unu ilave edip spatula ile karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz 23 cm kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)
Ilıyan pandispanyanın üzerine sütü eşit şekilde gezdirerek dökelim.
Kreması için; tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyalım.
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra içine margarini ilave edip 5 dakika karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremanın içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpalım. (kremamız koyu kıvamlı olmalı)
Kremayı pandispanyanın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Üzeri İçin: tencereye sarelleyi ve sütü koyalım.
Orta ateşte karıştırarak ısıtalım.
Son olarak içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim.
Ilık sosu kremanın üzerine eşit şekilde dökelim.
Pastanın üzerini fındık ile süsleyelim.
Yumuşacık Kremalı Çikolatalı Pastamızı 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder