Ana içeriğe atla

Kremalı Çikolatalı Pasta


Malzemeler

  • 3 adet yumurta,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1,5 su bardağı un,
  • 1 paket vanilya (5 gr),
  • 1 paket kabartma tozu (10 gr),
  • 4 yemek kaşığı ılık su,
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao.
Pandispanyayı Islatmak İçin:
  • Yarım çay bardağı süt.
Kreması İçin:
  • 3,5 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 2,5 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı margarin,
  • 1 poşet krem şanti,
  • Yarım su bardağı şeker (içinde krem şanti olduğu için şeker tam geliyor).
Üzeri İçin:
  • 3 yemek kaşığı sarelle,
  • Yarım çay bardağı süt,
  • Yarım paket sütlü ya da bitter çikolata (40 gr),
  • Çekilmiş fındık.

Hazırlanışı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri koyup köpürene kadar çırpalım.
Üzerine ılık suyu ilave edip çırpalım.
Sonra elediğimiz vanilyayı, kabartma tozunu, kakaoyu ve unu ilave edip spatula ile karıştıralım.
Yağlı kağıt serdiğimiz 23 cm kelepçeli kalıba hamuru döküp eşit şekilde yayalım.
Önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirelim. (kürdan ile kontrol edin)
Ilıyan pandispanyanın üzerine sütü eşit şekilde gezdirerek dökelim.
Kreması için; tencereye sütü, unu, nişastayı ve şekeri koyalım.
Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Kaynadıktan sonra içine margarini ilave edip 5 dakika karıştırdıktan sonra soğumaya bırakalım.
Soğuyan kremanın içine toz krem şantiyi ilave edip mikserle 5 dakika çırpalım. (kremamız koyu kıvamlı olmalı)
Kremayı pandispanyanın üzerine döküp eşit şekilde yayalım.
Üzeri İçin: tencereye sarelleyi ve sütü koyalım.
Orta ateşte karıştırarak ısıtalım.
Son olarak içine çikolatayı ilave edip karıştırarak eritelim.
Ilık sosu kremanın üzerine eşit şekilde dökelim.
Pastanın üzerini fındık ile süsleyelim.
Yumuşacık Kremalı Çikolatalı Pastamızı 4-5 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...