Malzemeler
- 1 litre süt,
- 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 adet yumurta sarısı,
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi,
- 4 çorba kaşığı nişasta,
- 1 paket vanilya (5 gram).
Fındıklı Keşkül Yapılışı
Fındıklı keşkül yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur.
Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Fındıklı keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.
Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder