Malzemeler
- 1 tane patates,
- 1 tane havuç,
- 1 su bardağı bezelye (konserve kullandım),
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 adet kuru soğan,
- 1 adet biber,
- 1 adet domates,
- 1 yemek kaşığı kadar salça,
- 1 çay bardağı su,
- Tuz.
Köfte harcı için;
- 300 gram kıyma,
- 1 tane kuru soğan,
- 2-3 dal maydanoz.
- Tuz,
- Pul biber,
- Kırmızı toz biber,
- Kekik,
- Karabiber.
Köfteli Kağıt Kebabı Yapılışı
Köfteli kağıt kebabı yapmak için öncelikle köfte harcı hazır edilir.
Köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine soğan rendesi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Hazırlanan köfteler sıvı yağ içerisinde hafifçe kızartılır ve bir tabak üzerine çıkartılır.
Köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine soğan rendesi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Hazırlanan köfteler sıvı yağ içerisinde hafifçe kızartılır ve bir tabak üzerine çıkartılır.
Yemeklik olarak doğranan kuru soğan, iri doğranan biber ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye koyulup kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranmış patates ile yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilip karıştırılır ve biraz kavrulur.
Daha sonra üzerine salça ile kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Son olarak 1 çay bardağı sıcak su ile biraz tuz ilave edilir ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranmış patates ile yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilip karıştırılır ve biraz kavrulur.
Daha sonra üzerine salça ile kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Son olarak 1 çay bardağı sıcak su ile biraz tuz ilave edilir ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Suyunu çekip yumuşayan sebzelerin üzerine, 1 su bardağı kadar yıkanıp süzülen bezelyeler ile kızartılan köfteler eklenip karıştırılır.
Hazırlanan sebzeli ve köfteli yemek ocaktan alınır.
Kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtların tam ortasına 1 porsiyon olacak kadar köfteli yemekten doldurulur.
Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde katlanır ve kenarları kıvrılarak kapatılıp paket yapılır.
Yemeğin tamamı bu şekilde porsiyonluk olarak paketlenir ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Hazırlanan sebzeli ve köfteli yemek ocaktan alınır.
Kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtların tam ortasına 1 porsiyon olacak kadar köfteli yemekten doldurulur.
Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde katlanır ve kenarları kıvrılarak kapatılıp paket yapılır.
Yemeğin tamamı bu şekilde porsiyonluk olarak paketlenir ve fırın tepsisine yerleştirilir.
Hazırlanan köfteli kağıt kebabı, önceden ısıtılmış 200° fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından alınan kağıt kebabı, hemen servis tabağına alınır.
Üzerileri pencere şeklinde kesilerek açılır ve sıcak olarak servis edilir.
Fırından alınan kağıt kebabı, hemen servis tabağına alınır.
Üzerileri pencere şeklinde kesilerek açılır ve sıcak olarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder