Ana içeriğe atla

Köfteli Kağıt Kebabı


Malzemeler

  • 1 tane patates,
  • 1 tane havuç,
  • 1 su bardağı bezelye (konserve kullandım),
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 1 adet biber,
  • 1 adet domates,
  • 1 yemek kaşığı kadar salça,
  • 1 çay bardağı su,
  • Tuz.
Köfte harcı için;
  • 300 gram kıyma,
  • 1 tane kuru soğan,
  • 2-3 dal maydanoz.
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Kırmızı toz biber,
  • Kekik,
  • Karabiber.

Köfteli Kağıt Kebabı Yapılışı

Köfteli kağıt kebabı yapmak için öncelikle köfte harcı hazır edilir.
Köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine soğan rendesi, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Hazırlanan köfteler sıvı yağ içerisinde hafifçe kızartılır ve bir tabak üzerine çıkartılır.

Yemeklik olarak doğranan kuru soğan, iri doğranan biber ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ tencereye koyulup kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine küp küp doğranmış patates ile yuvarlak doğranmış havuçlar ilave edilip karıştırılır ve biraz kavrulur.
Daha sonra üzerine salça ile kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesler ilave edilir.
Son olarak 1 çay bardağı sıcak su ile biraz tuz ilave edilir ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Suyunu çekip yumuşayan sebzelerin üzerine, 1 su bardağı kadar yıkanıp süzülen bezelyeler ile kızartılan köfteler eklenip karıştırılır.
Hazırlanan sebzeli ve köfteli yemek ocaktan alınır.
Kare şeklinde kesilmiş yağlı kağıtların tam ortasına 1 porsiyon olacak kadar köfteli yemekten doldurulur.
Yağlı kağıdın karşılıklı iki kenarı üst üste gelecek şekilde katlanır ve kenarları kıvrılarak kapatılıp paket yapılır.
Yemeğin tamamı bu şekilde porsiyonluk olarak paketlenir ve fırın tepsisine yerleştirilir.

Hazırlanan köfteli kağıt kebabı, önceden ısıtılmış 200° fırında 15-20 dakika pişirilir.
Fırından alınan kağıt kebabı, hemen servis tabağına alınır.
Üzerileri pencere şeklinde kesilerek açılır ve sıcak olarak servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so