Ana içeriğe atla

Fırında Köfteli Karnabahar

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar,
  • 2 adet havuç,
  • 1 adet soğan,
  • 2 yemek kaşığı domates sosu,
  • 1 yemek kaşığı biber salçası,
  • Tuz,
  • Sıvı yağ.
Köftesi için;
  • 450 gram tam yağlı kıyma,
  • 1 adet soğan,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon,
  • Kekik,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

Fırında Köfteli Karnabahar Yapılışı

Fırında köfteli karnabahar yapmak için öncelikle köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine konulur.
Üzerine rendelenmiş soğan ile sarımsak, ince bulgur, zeytinyağı, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından cevizden biraz küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve un serpilmiş tepsiye koyulur.

Kuru soğan yemeklik olarak doğranır.
Tencereye yağ koyulur ve ısınınca soğan ilave edilip kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine salça,sos ve tuz ilave edilir.
Havuç eklenip kavurmaya devam edilir. ve üzerine sıcak su dökülüp kaynamaya bırakılır.

Kaynamaya başlayınca köfteler ilave edilir ve 3-4 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra karnabahar ilave edilip yarı kıvamda pişirilir.
Yarı kıvamda pişen yemek dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
Hazırlanan fırında köfteli karnabahar sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so