Malzemeler
- 1 adet karnabahar,
- 2 adet havuç,
- 1 adet soğan,
- 2 yemek kaşığı domates sosu,
- 1 yemek kaşığı biber salçası,
- Tuz,
- Sıvı yağ.
Köftesi için;
- 450 gram tam yağlı kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 diş sarımsak,
- 2 yemek kaşığı ince bulgur,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Kimyon,
- Kekik,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı.
Fırında Köfteli Karnabahar Yapılışı
Fırında köfteli karnabahar yapmak için öncelikle köfte harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine konulur.
Üzerine rendelenmiş soğan ile sarımsak, ince bulgur, zeytinyağı, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından cevizden biraz küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve un serpilmiş tepsiye koyulur.
Üzerine rendelenmiş soğan ile sarımsak, ince bulgur, zeytinyağı, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından cevizden biraz küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır ve un serpilmiş tepsiye koyulur.
Kuru soğan yemeklik olarak doğranır.
Tencereye yağ koyulur ve ısınınca soğan ilave edilip kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine salça,sos ve tuz ilave edilir.
Havuç eklenip kavurmaya devam edilir. ve üzerine sıcak su dökülüp kaynamaya bırakılır.
Tencereye yağ koyulur ve ısınınca soğan ilave edilip kavrulur.
Kavrulan soğanın üzerine salça,sos ve tuz ilave edilir.
Havuç eklenip kavurmaya devam edilir. ve üzerine sıcak su dökülüp kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca köfteler ilave edilir ve 3-4 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra karnabahar ilave edilip yarı kıvamda pişirilir.
Yarı kıvamda pişen yemek dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
Hazırlanan fırında köfteli karnabahar sıcak olarak servise sunulur.
Daha sonra karnabahar ilave edilip yarı kıvamda pişirilir.
Yarı kıvamda pişen yemek dikdörtgen borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
Hazırlanan fırında köfteli karnabahar sıcak olarak servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder