Ana içeriğe atla

Yağ Yakıcı Hibiskus Şerbeti

Malzemeler

  • 1, buçuk litre sıcak su (7 buçuk su bardağı),
  • 1 yemek kaşığı hibiskus (Medine gülü veya nar çiçeği  de deniliyor),
  • 1 adet elma,
  • 1 tatlı kaşığı karanfil,
  • 1 çay kaşığı tane karabiber,
  • 1 adet çubuk tarçın.

Yağ Yakıcı Hibiskus Şerbeti Yapılışı

Yağ yakıcı hibikus şerbeti yapımı için, öncelikle 1 buçuk litre (7 buçuk su bardağı) su, derin bir tencereye alınır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynayan suyun içerisine, 1 yemek kaşığı hibiskus, 1 adet dilimlenmiş elma, 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 adet çubuk tarçın atılır.
Hibiskus şerbeti bir taşım kaynatıldıktan sonra, ocaktan alınır ve oda ısısında soğuyana kadar bekletilir.
Şerbet soğuduktan sonra, süzgeç yardımı ile süzülerek sürahiye doldurulur.
Hazırlanan yağ yakıcı hibiskus şerbeti, servise sunulabilir.

Not; Hazırladığımız şerbeti arzu ettiğiniz kiloya ininceye kadar, her gün hazırlayıp içebilirsiniz. Gün içerisinde, bardak bardak içerek bitirin (özellikle yemeklerden 10 dakika önce). Bu şerbet biraz fazla ertesi günde içmeye devam edebilirsiniz. Buz dolabınızda saklarsanız günlerce durabilir.
Ödem söktürücü özelliğe sahip olan bu şerbet sindirim sistemini çalıştırmaya ve kabızlığa çok iyi geliyor. Kan şekerini dengeliyor. İçerisinde yüksek oranda C vitamini içeriyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Tansiyon düşürücü özelliği var. En güzeli de emziren annelerde bu şerbetten içebiliyor :)
Tansiyon, şeker, kolesterol ilacı kullananlar doktorlarına sormadan kullanmasınlar. Troid hastalarının da hibiskus kullanmaları sakıncalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so