Malzemeler
- 7-8 adet tavuk baget,
- 3-4 adet patates.
Tavuk sosu için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 diş sarımsak,
- Tuz,
- Pul biber,
- Toz biber,
- Kekik.
Patates için;
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
- Pul biber,
- Toz biber,
- Kekik.
Fırında Soslu Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates Yapılışı
Fırında soslu tavuk baget ve baharatlı patates yapmak için öncelikle tavuk sosu için gerekli olan malzemeler, bir kap içerisinde güzelce karıştırılır.
Ocağın üzerinde tütsülenen tavuk bagetler yıkanıp süzülür ve hazırlanan sosla harmanlanır.
Soslanan tavuk bagetlerin üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına kaldırılarak 1-2 saat dinlendirilir.
Ocağın üzerinde tütsülenen tavuk bagetler yıkanıp süzülür ve hazırlanan sosla harmanlanır.
Soslanan tavuk bagetlerin üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına kaldırılarak 1-2 saat dinlendirilir.
Patateslerin kabukları soyulup yıkanır ve kalın elma dilimi olacak şekilde doğranır.
Doğranan patateslerin üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce harmanlanır.
Baharatlı patatesler büyük boy yuvarlak borcam içerisine koyulur ve üzerilerine soslu tavuk bagetler yerleştirilir.
Doğranan patateslerin üzerine sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce harmanlanır.
Baharatlı patatesler büyük boy yuvarlak borcam içerisine koyulur ve üzerilerine soslu tavuk bagetler yerleştirilir.
Hazırlanan fırında soslu tavuk baget ve baharatlı patates, önceden ısıtılmış 220° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Pişirilen yemek fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder