Ana içeriğe atla

Hünkar Beğendi


Malzemeler

  • 4 tane iri patlıcan,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı kadar kaşar rendesi,
  • Karabiber,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • Yarım kilo kuşbaşı et,
  • 1 tane soğan,
  • 1 tane domates,
  • 2 tane biber,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Tuz.

Hünkar Beğendi Yapılışı

Hünkar beğendi yapmak için öncelikle kuşbaşı etler düdüklü tencereye koyulur ve hiç su koymadan kendi suyu ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra pişirilen etlerin içerisine sıvı yağ, doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur.
Üzerine domates tuz ve karabiber eklenip domates suyunu çekene kadar kavrulur ve ocaktan alınır.

Patlıcanlar bıçak yardımı ile bir kaç yerinden delinip közlenir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.

Bir tencereye tereyağı ile un koyulur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra üzerine soğuk süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Koyulaşınca üzerine patlıcanlar, karabiber ve tuz eklenip karıştırarak pişirmeye devam edilir.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve iki dakika daha pişirilip ocaktan alınır.

Hazırlanan patlıcanlı karışım servis tabağına alınır ve ortası biraz açılır.
Üzerine önceden pişirilen etli harç koyulur ve hazırlanan hünkar beğendi sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so