Ana içeriğe atla

Hünkar Beğendi


Malzemeler

  • 4 tane iri patlıcan,
  • 2 su bardağı süt,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 çay bardağı kadar kaşar rendesi,
  • Karabiber,
  • Tuz.
Üzeri için;
  • Yarım kilo kuşbaşı et,
  • 1 tane soğan,
  • 1 tane domates,
  • 2 tane biber,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Karabiber,
  • Kimyon,
  • Tuz.

Hünkar Beğendi Yapılışı

Hünkar beğendi yapmak için öncelikle kuşbaşı etler düdüklü tencereye koyulur ve hiç su koymadan kendi suyu ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra pişirilen etlerin içerisine sıvı yağ, doğranmış soğan ve biberler eklenip kavrulur.
Üzerine domates tuz ve karabiber eklenip domates suyunu çekene kadar kavrulur ve ocaktan alınır.

Patlıcanlar bıçak yardımı ile bir kaç yerinden delinip közlenir.
Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır.

Bir tencereye tereyağı ile un koyulur ve unun kokusu çıkana kadar kavrulur.
Daha sonra üzerine soğuk süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Koyulaşınca üzerine patlıcanlar, karabiber ve tuz eklenip karıştırarak pişirmeye devam edilir.
Son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi ilave edilir ve iki dakika daha pişirilip ocaktan alınır.

Hazırlanan patlıcanlı karışım servis tabağına alınır ve ortası biraz açılır.
Üzerine önceden pişirilen etli harç koyulur ve hazırlanan hünkar beğendi sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...