Malzemeler
- 1 tabak (750 gram kadar) kemiksiz tavuk pirzola (but, göğüs etinden daha lezzetli oluyor).
Sosu için;
- 2 adet yumurta,
- 2 diş rendelenmiş sarımsak,
- 1 buçuk su bardağı soda (ben soda yerine tropicana elma suyu kullandım),
- 1 buçuk su bardağı kadar un (kek hamuru gibi koyuca olacak),
- Kekik,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Servis için;
- Süzme veya katı yoğurt,
- Biraz mayonez ,
- Nane ve pul biber karışımı.
Pratik Şinitzel Yapılışı
Pratik şinitzel için tavuk etleri ince ve uzun olacak şekilde doğranır.
Sosu için gerekli oyapmaklan yumurtalar, geniş bir kap içerisinde çırpılır.
Üzerine sarımsak eklenip soda veya meyve suyu ilave edilerek karıştırılır.
Elde edilen karışıma kaşık kaşık un eklenip tel çırpıcı yardımı ile çırpılarak topaklaşması önlenir.
Karışım kek hamuru kıvamına gelince un ilavesi kesilir ve içerisine baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Elde edilen karışıma kaşık kaşık un eklenip tel çırpıcı yardımı ile çırpılarak topaklaşması önlenir.
Karışım kek hamuru kıvamına gelince un ilavesi kesilir ve içerisine baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan sosun içerisine tavuk parçaları atılır ve karıştırarak iyice sosa bulanmaları sağlanır.
Derin bir kızartma tenceresi veya tavaya yağ koyulup ocağın üzerinde iyice ısıtılır.
Isınan yağa soslu tavuklardan atılır ve arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızartılan pratik şinitzel havlu kağıt üzerine çıkartılır ve kalan soslu tavuk etleri de aynı şekilde kızartılıp bitirilir.
Tavuk şinitzeller yoğurt, mayonez ve baharat karışımı eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.
Derin bir kızartma tenceresi veya tavaya yağ koyulup ocağın üzerinde iyice ısıtılır.
Isınan yağa soslu tavuklardan atılır ve arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızartılan pratik şinitzel havlu kağıt üzerine çıkartılır ve kalan soslu tavuk etleri de aynı şekilde kızartılıp bitirilir.
Tavuk şinitzeller yoğurt, mayonez ve baharat karışımı eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder