Ana içeriğe atla

Pratik Şinitzel


Malzemeler

  • 1 tabak (750 gram kadar) kemiksiz tavuk pirzola (but, göğüs etinden daha lezzetli oluyor).
Sosu için;
  • 2 adet yumurta,
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak,
  • 1 buçuk su bardağı soda (ben soda yerine tropicana elma suyu kullandım),
  • 1 buçuk su bardağı kadar un (kek hamuru gibi koyuca olacak),
  • Kekik,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ.
Servis için;
  • Süzme veya katı yoğurt,
  • Biraz mayonez ,
  • Nane ve pul biber karışımı.

Pratik Şinitzel Yapılışı

Pratik şinitzel  için tavuk etleri ince ve uzun olacak şekilde doğranır.
Sosu için gerekli oyapmaklan yumurtalar, geniş bir kap içerisinde çırpılır.
Üzerine sarımsak eklenip soda veya meyve suyu ilave edilerek karıştırılır.
Elde edilen karışıma kaşık kaşık un eklenip tel çırpıcı yardımı ile çırpılarak topaklaşması önlenir.
Karışım kek hamuru kıvamına gelince un ilavesi kesilir ve içerisine baharatlar ilave edilerek karıştırılır.

Hazırlanan sosun içerisine tavuk parçaları atılır ve karıştırarak iyice sosa bulanmaları sağlanır.
Derin bir kızartma tenceresi veya tavaya yağ koyulup ocağın üzerinde iyice ısıtılır.
Isınan yağa soslu tavuklardan atılır ve arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızartılan pratik şinitzel havlu kağıt üzerine çıkartılır ve kalan soslu tavuk etleri de aynı şekilde kızartılıp bitirilir.
Tavuk şinitzeller yoğurt, mayonez ve baharat karışımı eşliğinde sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta