Malzemeler
- 3 adet taze yufka
İç malzemesi için
- 1 adet büyükk tavuk göğsü ( eğer çok küçükse 2 adet kullanabilirsiniz )
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet yeşil biber (yoksa 1 adet soğan kullanın )
- 1 adet kırmızı biber (yoksa 1 adet soğan kullanın )
- 2 adet kuru soğan
- pulbiber
- karabiber
- kekik
- ve tuz
Üzerinin yoğurt sosu icin
- büyük bir kase yogurt
- 3 diş sarımsak
- ve tuz
Yağlı sosu icin
- 2 corba kasigi tereyagi
- 1 cay kasigi toz kirmizi biber
- yarim cay kasigi pulbiber
Islatmak icin
- 2 su bardağı tavuk suyu
Hazırlanışı:
- Büyük bir tavaya sıvıyağı alın üzerine küp küp doğranmış soğanı ve biberleri ekleyip biraz soteleyin,sopanlar sararmaya başlayınca,tavuk göğsünü ekleyin,tavuk suyunu çekip kızarmaya başlayınca üzerine baharatlari,tuzu ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
- 3 adet yufkayı üçgen olacak şekilde kesin,tavuklu iç malzemesini bir corba kaşığı kadar yufkanın geniş olan kısmına koyup düzeltin ve sigara boregi gibi sarın uçkısımllarını hafif ıslatarak sarın.
- Bütün yufkaların hepsine ayni islemi uygulayin,sultan kebablarini yaglanmis firin tepsisine veya yagli kagit kullanmis firin tepsisine dizin ve 200 derece firinda ustu kizarana kadar pisirin
- Pişen sultan kebablarının ilk sıcaklığı çıkınca yumuşatmak icin once ılık tavuk suyuna bulayın ve küçük dilimlere keserek servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberle kızdırılmış tereyağı gezdirip servis yapın AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder