- Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak pilavlık bulgur,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 adet büyük boy domates,
- 2-3 adet çarliston biber,
- 1 buçuk yemek kaşığı salça (biber salçasıyla karıştırabilirsiniz),
- Tuz,
- Reyhan (arzuya bağlı),
- 4-4 buçuk su bardağı sıcak su (tavuk suyu da olabilir).
Bulgur Pilavı Yapılışı
Pilav tenceresine 5 kaşık sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve biberler koyulup ara ara karıştırarak sotelenir.Üzerine tereyağı koyulup eritilir ve salça ilave edilip kavrulur.Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler tencereye eklenip karıştırarak 1 dakika kadar kavrulur.Hazırlanan salçalı karışıma güzelce yıkanıp suyu süzülen bulgurlar ilave edilip karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve reyhan eklenip karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Arada bir karıştırarak su miktarı kontrol edilir ve gerekli görüldüğü takdirde sıcak su takviyesi yapılır.Suyunu çeken domatesli bulgur pilavı 10-15 dakika kadar dinlendirilip sıcak olarak servise sunulur AFİYET OLSUN
Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder