- Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 bardak pilavlık bulgur,
- 1 adet soğan,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 adet büyük boy domates,
- 2-3 adet çarliston biber,
- 1 buçuk yemek kaşığı salça (biber salçasıyla karıştırabilirsiniz),
- Tuz,
- Reyhan (arzuya bağlı),
- 4-4 buçuk su bardağı sıcak su (tavuk suyu da olabilir).
Bulgur Pilavı Yapılışı
Pilav tenceresine 5 kaşık sıvı yağ, ince doğranmış soğan ve biberler koyulup ara ara karıştırarak sotelenir.Üzerine tereyağı koyulup eritilir ve salça ilave edilip kavrulur.Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler tencereye eklenip karıştırarak 1 dakika kadar kavrulur.Hazırlanan salçalı karışıma güzelce yıkanıp suyu süzülen bulgurlar ilave edilip karıştırılır.Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve reyhan eklenip karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Arada bir karıştırarak su miktarı kontrol edilir ve gerekli görüldüğü takdirde sıcak su takviyesi yapılır.Suyunu çeken domatesli bulgur pilavı 10-15 dakika kadar dinlendirilip sıcak olarak servise sunulur AFİYET OLSUN
Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...
Yorumlar
Yorum Gönder