Malzemeler
- 2 adet soğan,
- 2 adet patlıcan,
- 2 adet kabak,
- 2 adet patates,
- 2 adet havuç,
- Arzuya göre bezelye,
- 1 kilo kuşbaşı et,
- Sıvı yağ.
- Pirinç.
- Su
- Baharat,
- Tuz.
Servis için;
- Salata ve yoğurt.
Baharatlı Maklube Yapılışı
Baharatlı maklube yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranmış etler biraz yağ ve biraz su ile güzelce pişirilir.
Et pişerken soğan haricindeki sebzeler yıkanıp dilimlenir ve her biri ayrı ayrı kızgın yağ içerisinde kızartılır.
Pirinç yıkanıp süzülür.
Et pişerken soğan haricindeki sebzeler yıkanıp dilimlenir ve her biri ayrı ayrı kızgın yağ içerisinde kızartılır.
Pirinç yıkanıp süzülür.
Soğanın kabukları soyulup yıkanır ve ince ince dilimlenir.
Tabanı ve ağzı aynı ölçüde olan düz bir tencere alınır ve tabanına ince doğranmış soğanlar yerleştirilir.
Soğanların üzerine pişirilen etler yerleştirilir ve biraz yıkanıp süzülen pirinçten serpilir.
Pirincin üzerine arzu edilen kızartılmış sebzeden yerleştirilir ve üzerine tekrar pirinç serpilir.
Bütün sebzeler ve pirinç bitene kadar kat kat pirinç ve sebze yerleştirilir.
Pirinci çok fazla kullanırsanız, piştikten sonra pilav yoğun, sebze az olur (bunu ayarlamak sizin elinizde).
Tabanı ve ağzı aynı ölçüde olan düz bir tencere alınır ve tabanına ince doğranmış soğanlar yerleştirilir.
Soğanların üzerine pişirilen etler yerleştirilir ve biraz yıkanıp süzülen pirinçten serpilir.
Pirincin üzerine arzu edilen kızartılmış sebzeden yerleştirilir ve üzerine tekrar pirinç serpilir.
Bütün sebzeler ve pirinç bitene kadar kat kat pirinç ve sebze yerleştirilir.
Pirinci çok fazla kullanırsanız, piştikten sonra pilav yoğun, sebze az olur (bunu ayarlamak sizin elinizde).
Pilav suyu kaynatılır ve içerisine tuz, karabiber, ve arzu edilen baharatlar ilave edilir.
Suyun tadına bakılarak tuz oranı ayarlanır ve hazırlanan baharatlı tuzlu su tencereye ilave edilir (su bir iki parmak malzemelerin üzerine çıksın).
Tahta kepçenin ters kısmı ile üzerine rast gele batırılır ve suyun tencerenin dibine de inmesi sağlanır.
Tencerenin kapağı kapatılarak ocağın üzerine alınır ve en kısık ateşte pişirilir.
Suyun tadına bakılarak tuz oranı ayarlanır ve hazırlanan baharatlı tuzlu su tencereye ilave edilir (su bir iki parmak malzemelerin üzerine çıksın).
Tahta kepçenin ters kısmı ile üzerine rast gele batırılır ve suyun tencerenin dibine de inmesi sağlanır.
Tencerenin kapağı kapatılarak ocağın üzerine alınır ve en kısık ateşte pişirilir.
Baharatlı maklube piştikten sonra ocaktan alınır ve biraz dinlendirilir.
Soğumadan tencere büyükçe bir tepsi üzerine ters çevrilir ve hafifçe sallayarak pilav tepsiye aktarılır.
Bol salata ve yoğurt eşliğinde servis edilir.
Soğumadan tencere büyükçe bir tepsi üzerine ters çevrilir ve hafifçe sallayarak pilav tepsiye aktarılır.
Bol salata ve yoğurt eşliğinde servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder