Malzemeler
Köfte harcı için;
- 400 gram kıyma,
- 1 adet yumurta,
- 1 tane rendelenmiş soğan,
- 3-4 yemek kaşığı galeta unu (ufalanmış bayat ekmek de olur),
- Tuz,
- Pul biber,
- Kırmızı toz biber,
- Kekik (arzu ettiğiniz baharatlar).
Arasına koymak için;
- 1 su bardağı garnitür.
Tepsiyi yağlamak için;
- Sıvı yağ.
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 buçuk su bardağı su,
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Garnitürlü Rulo Köfte Yapılışı
Garnitürlü rulo köfte yapmak için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Üzerine soğan rendesi, yumurta, galeta unu, tuz ve arzu edilen baharatlar ilave edilerek güzelce yoğrulur.
1 su bardağı garnitür süzgeç içerisine alınarak yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Üzerine soğan rendesi, yumurta, galeta unu, tuz ve arzu edilen baharatlar ilave edilerek güzelce yoğrulur.
1 su bardağı garnitür süzgeç içerisine alınarak yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Elde edilen köfte harcı streç film serili tezgah üzerine alınır ve el yardımı ile dikdörtgen olacak şekilde açılır.
Açılan harcın üzerine uzunlamasına garnitür yerleştirilir ve streç film yardımı ile sıkı bir rulo yapılır.
Hazırlanan garnitürlü rulo köfte yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Arzu ederseniz 1 adet havuç ile 1 adet patatesi dilimleyip kenarlarına yerleştirebilirsiniz.
Açılan harcın üzerine uzunlamasına garnitür yerleştirilir ve streç film yardımı ile sıkı bir rulo yapılır.
Hazırlanan garnitürlü rulo köfte yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
Arzu ederseniz 1 adet havuç ile 1 adet patatesi dilimleyip kenarlarına yerleştirebilirsiniz.
Sosunu hazırlamak için gerekli olan 1 yemek kaşığı salça ile 1 buçuk su bardağı sıcak su, bir kap içerisinde karıştırılıp açılır.
Elde edilen salçalı sos, tepsideki köftenin üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen garnitürlü rulo köfte fırından alınır ve dilimlenerek servis edilir.
Elde edilen salçalı sos, tepsideki köftenin üzerine dökülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen garnitürlü rulo köfte fırından alınır ve dilimlenerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder