Malzemeler
- 5 adet yumurta.
Köfte harcı için;
- 400 gram köftelik kıyma,
- 1 küçük rendelenmiş soğan,
- Tuz,
- Karabiber,
- Köfte baharı.
Yumurtaları bulamak için;
- 1 çay bardağı un.
En son;
- 1 çırpılmış yumurta,
- 1 çay bardağı galeta unu.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
İskoç Yumurtası Yapılışı
İskoç yumurtası (scotch egg ) yapmak için öncelikle 5 adet yumurta katı olacak şekilde haşlanır.
Köfte harcı için gerekli olan malzemelerin tamamı bir kap içerisine alınır ve güzelce yoğrulur.
1 kaseye un koyulur ve haşlanıp kabuğu soyulan yumurtalar teker teker una bulanır.
Köfte harcı için gerekli olan malzemelerin tamamı bir kap içerisine alınır ve güzelce yoğrulur.
1 kaseye un koyulur ve haşlanıp kabuğu soyulan yumurtalar teker teker una bulanır.
Köfte harcından elma büyüklüğünde bir parça alınır ve elle açılarak unlanmış yumurtaya sarılır.
Köfte harcına sarılan yumurtalar önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan İskoç yumurtası orta derecede kızdırılmış yağda kızartılır.
Daha sonra sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
Köfte harcına sarılan yumurtalar önce çırpılmış yumurtaya daha sonra galeta ununa bulanır.
Hazırlanan İskoç yumurtası orta derecede kızdırılmış yağda kızartılır.
Daha sonra sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir.
Yorumlar
Yorum Gönder