Ana içeriğe atla

Kuzu Etli Pilav


Malzemeler

  • 1 kase pirinç,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 25 gram çam fıstığı,
  • 1 tane havuç,
  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 buçuk kase kaynar su,
  • Tuz.

Kuzu Etli Pilav Yapılışı

Kuzu etli pilav yapmak için 1 kase pirinç 2-3 saat önceden sıcak suya koyulup ıslatılır.
250 gram kuzu eti kavrulur, fıstık ve havuçlar da ayrı ayrı kavrularak hazır edilir.

Suda bekletilen pirinçler iyice yıkanıp süzülür ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde karıştırarak kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 buçuk kase kaynar su ile tuz eklenip karıştırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ve ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılır.
Pilav ara ara karıştırılarak pişirilir ve suyunu çekip göz göz olunca karıştırma işlemi bırakılır (kesinlikle karıştırmayın).

Pilav suyunu iyice çekince üzerine kavrulan kuzu etleri, fıstık ve havuçlar ilave edilir (karıştırmayın).
Tencerenin ağzına kalın bir peçete örtülür ve kapağı kapatılarak sofra bezine sarılır.
Kuzu etli pilav bu şekilde en az 15 dakika dinlendirilir.
Süre sonunda dinlendirilen pilavın kapağı açılır ve güzelce karıştırılarak servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta