Malzemeler
- 1 kase pirinç,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı tereyağı,
- 25 gram çam fıstığı,
- 1 tane havuç,
- 250 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 buçuk kase kaynar su,
- Tuz.
Kuzu Etli Pilav Yapılışı
Kuzu etli pilav yapmak için 1 kase pirinç 2-3 saat önceden sıcak suya koyulup ıslatılır.
250 gram kuzu eti kavrulur, fıstık ve havuçlar da ayrı ayrı kavrularak hazır edilir.
250 gram kuzu eti kavrulur, fıstık ve havuçlar da ayrı ayrı kavrularak hazır edilir.
Suda bekletilen pirinçler iyice yıkanıp süzülür ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde karıştırarak kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 buçuk kase kaynar su ile tuz eklenip karıştırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ve ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılır.
Pilav ara ara karıştırılarak pişirilir ve suyunu çekip göz göz olunca karıştırma işlemi bırakılır (kesinlikle karıştırmayın).
Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 buçuk kase kaynar su ile tuz eklenip karıştırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ilave edilir ve ocağın altı kısılarak tencerenin kapağı kapatılır.
Pilav ara ara karıştırılarak pişirilir ve suyunu çekip göz göz olunca karıştırma işlemi bırakılır (kesinlikle karıştırmayın).
Pilav suyunu iyice çekince üzerine kavrulan kuzu etleri, fıstık ve havuçlar ilave edilir (karıştırmayın).
Tencerenin ağzına kalın bir peçete örtülür ve kapağı kapatılarak sofra bezine sarılır.
Kuzu etli pilav bu şekilde en az 15 dakika dinlendirilir.
Süre sonunda dinlendirilen pilavın kapağı açılır ve güzelce karıştırılarak servis edilir.
Tencerenin ağzına kalın bir peçete örtülür ve kapağı kapatılarak sofra bezine sarılır.
Kuzu etli pilav bu şekilde en az 15 dakika dinlendirilir.
Süre sonunda dinlendirilen pilavın kapağı açılır ve güzelce karıştırılarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder