Malzemeler
Patates püresi için;
- 8- 10 tane orta boy patates,
- Yarım çay bardağından az süt,
- 100 gram tereyağı,
- Karabiber,
- Tuz.
Kıymalı iç harcı için;
- Yarım kilo kıyma,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- 2 tane soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 1 yemek kaşığı domates salçası,
- Karabiber,
- Tuz.
Arası ve üzeri için;
- Kaşar peyniri rendesi.
- Soğan ile sarımsaklar küçük küçük doğranıp tavaya koyulur ve üzerilerine sıvı yağ eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur.
Pembeleşen soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavrulur.
Daha sonra salça ile baharatlar eklenip biraz daha kavrulur ve hazırlanan kıymalı harç ocaktan alınır.Patates püresini hazırlamak için patateslerin kabukları soyulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve üzerine tereyağı, süt ve tuz ilave edilerek püre olana kadar iyice ezilir.
Orta boy bir borcama tereyağı sürülür ve patates püresinin yarısı borcamın altına yayılıp, üzerine kaşık ile bastırarak düzleştirilir.
Patates püresinin üzerine kıymalı iç harcı dökülüp, eşit şekilde yayılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
Daha sonra kalan patates püresi de üzerine yayılır ve son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.Hazırlanan kıymalı patates püresi, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Pişince fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder