Ana içeriğe atla

Kıymalı Patates Püresi

Malzemeler

Patates püresi için;
  • 8- 10 tane orta boy patates,
  • Yarım çay bardağından az süt,
  • 100 gram tereyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz.
Kıymalı iç harcı için;
  • Yarım kilo kıyma,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 tane soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı domates salçası,
  • Karabiber,
  • Tuz.
Arası ve üzeri için;
  • Kaşar peyniri rendesi.


  1. Soğan ile sarımsaklar küçük küçük doğranıp tavaya koyulur ve üzerilerine sıvı yağ eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur.
    Pembeleşen soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavrulur.
    Daha sonra salça ile baharatlar eklenip biraz daha kavrulur ve hazırlanan kıymalı harç ocaktan alınır.

    Patates püresini hazırlamak için patateslerin kabukları soyulur ve yumuşayıncaya kadar haşlanır.
    Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve üzerine tereyağı, süt ve tuz ilave edilerek püre olana kadar iyice ezilir.
    Orta boy bir borcama tereyağı sürülür ve patates püresinin yarısı borcamın altına yayılıp, üzerine kaşık ile bastırarak düzleştirilir.
    Patates püresinin üzerine kıymalı iç harcı dökülüp, eşit şekilde yayılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilir.
    Daha sonra kalan patates püresi de üzerine yayılır ve son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir.

    Hazırlanan kıymalı patates püresi, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
    Pişince fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so