Malzemeler
- 3 adet tavuk but,
- Yarım paket düdük makarna,
- 1 çay bardağı konserve mısır,
- 1 çay bardağı bezelye,
- Bol dere otu.
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- İki tepeleme yemek kaşığı un,
- 1 çay bardağı sıvı krema,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Kekik.
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri.
Fırında Tavuklu Makarna Yapılışı
Fırında tavuklu makarna yapmak için öncelikle tavuk butlar yıkanıp tencereye koyulur ve üzerine su ve tuz ilave edilerek haşlanır.
Haşlanan tavuk etleri, sudan çıkartılır ve kemiklerinden ayrılarak küp küp doğranır.
Tavukların haşlama suyu süzülerek bir kenarda bekletilir.
Makarnalar bol tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzgeç yardımı ile süzülüp, üzerine biraz soğuk su gezdirilir.
Haşlanan tavuk etleri, sudan çıkartılır ve kemiklerinden ayrılarak küp küp doğranır.
Tavukların haşlama suyu süzülerek bir kenarda bekletilir.
Makarnalar bol tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzgeç yardımı ile süzülüp, üzerine biraz soğuk su gezdirilir.
Sosunu hazırlamak için tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı un koyulup kokusu çıkana kadar kavrulur.
Unun kokusu çıkınca üzerine tavukların haşlama suyu ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırarak topaklanması önlenir.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine krema eklenir ve koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kıvam alan sos ocaktan alınır ve içerisine baharatlar, süzülmüş mısır, bezelye, tavuk etleri, dere otu ve makarnalar ilave edilip güzelce karıştırılır.
Unun kokusu çıkınca üzerine tavukların haşlama suyu ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırarak topaklanması önlenir.
İyice karıştırdıktan sonra üzerine krema eklenir ve koyu kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirilir.
Kıvam alan sos ocaktan alınır ve içerisine baharatlar, süzülmüş mısır, bezelye, tavuk etleri, dere otu ve makarnalar ilave edilip güzelce karıştırılır.
Elde edilen karışım fırın kabına boşaltılır ve düzgün bir şekilde yaydırılır.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından alınır ve pişirilen fırında tavuklu makarna ılındıktan sonra servise sunulur.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Üzeri kızarınca fırından alınır ve pişirilen fırında tavuklu makarna ılındıktan sonra servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder