- 500 gram orta yağlı kıyma (ben dana kıyması kullandım),
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu da olabilir),
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 çay bardağı galeta unu,
- 1 buçuk çay bardağı su,
- Karabiber,
- Kırmızı toz biber,
- Kimyon,
- Tuz.
Köfte Yapılışı
Yumuşacık et köfte harcını hazırlamak için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Kuru soğan rendelenip kıymanın üzerine ilave edilir.
Üzerine 1 çay bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı karbonat, limon suyu, tuz ve baharatlar ilave edilir.
Son olarak azar azar su eklenip güzelce yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılarak en az 1 saat dinlendirilir.Dinlendirilen köfte harcı dolaptan alınır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanıp yassılanır.
Tavaya çok az sıvı yağ koyulup ısıtılır ve şekillendirilen köfteler orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Pişirilen yumuşak et köfte servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN
Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...
Yorumlar
Yorum Gönder