- 500 gram orta yağlı kıyma (ben dana kıyması kullandım),
- 1 adet orta boy soğan,
- 1 tatlı kaşığı karbonat (kabartma tozu da olabilir),
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 çay bardağı galeta unu,
- 1 buçuk çay bardağı su,
- Karabiber,
- Kırmızı toz biber,
- Kimyon,
- Tuz.
Köfte Yapılışı
Yumuşacık et köfte harcını hazırlamak için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Kuru soğan rendelenip kıymanın üzerine ilave edilir.
Üzerine 1 çay bardağı galeta unu, 1 tatlı kaşığı karbonat, limon suyu, tuz ve baharatlar ilave edilir.
Son olarak azar azar su eklenip güzelce yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılarak en az 1 saat dinlendirilir.Dinlendirilen köfte harcı dolaptan alınır ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanıp yassılanır.
Tavaya çok az sıvı yağ koyulup ısıtılır ve şekillendirilen köfteler orta ateşte arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Pişirilen yumuşak et köfte servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir. AFİYET OLSUN
Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder