Ana içeriğe atla

Baklava Yufkasından Fındıklı Pratik Tatlı

Malzemeler

  • 16 adet baklavalık yufka.
Sos için;
  • 2 adet yumurta,
  • 1 kutu krema (200 ml.),
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 3 çorba kaşığı yoğurt,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu.
Arası için;
  • Fındık.
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker,
  • 4 su bardağı su,
  • 3-4 damla limon suyu.
Üzeri için;
  • 150 gram tereyağı,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ.
Süslemek için;
  • Toz fıstık.

Baklava Yufkasından Fındıklı Pratik Tatlı Yapılışı

Baklava yufkasından fındıklı pratik tatlı şerbeti için gerekli olan su ile toz şeker tencereye koyulur ve kısık ateşte 15 dakika kaynatılır.
Daha sonra kaynatılan şerbete 3-4 damla limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan malzemelerin tamamı, karıştırma kabına koyulup çırpılır ve irmiğin şişmesi için 5 dakika dinlendirilir.

Düz bir zemin üzerinde 2 adet yufka üst üste koyulur ve üzerine hazırlanan sostan dökülüp her yerine sürülür.
Sosun üzerine bolca fındık serpiştirilip, rulo olacak şekilde sarılır ve arzu edilen büyüklükte dilimlenerek büyük dikdörtgen borcama yerleştirilir.
150 gram tereyağı eritilir ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılarak yufkaların üzerine kaşık yardımı ile dökülür.
Hazırlanan baklava yufkasından fındıklı pratik tatlı, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Pişirilen tatlı fırından alınır ve 10 dakika kadar bekletildikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri toz fıstık ile süslenerek servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so