Malzemeler
- 16 adet baklavalık yufka.
Sos için;
- 2 adet yumurta,
- 1 kutu krema (200 ml.),
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı irmik,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 3 çorba kaşığı yoğurt,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
Arası için;
- Fındık.
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker,
- 4 su bardağı su,
- 3-4 damla limon suyu.
Üzeri için;
- 150 gram tereyağı,
- 1 çay bardağı sıvı yağ.
Süslemek için;
- Toz fıstık.
Baklava Yufkasından Fındıklı Pratik Tatlı Yapılışı
Baklava yufkasından fındıklı pratik tatlı şerbeti için gerekli olan su ile toz şeker tencereye koyulur ve kısık ateşte 15 dakika kaynatılır.
Daha sonra kaynatılan şerbete 3-4 damla limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan malzemelerin tamamı, karıştırma kabına koyulup çırpılır ve irmiğin şişmesi için 5 dakika dinlendirilir.
Daha sonra kaynatılan şerbete 3-4 damla limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan malzemelerin tamamı, karıştırma kabına koyulup çırpılır ve irmiğin şişmesi için 5 dakika dinlendirilir.
Düz bir zemin üzerinde 2 adet yufka üst üste koyulur ve üzerine hazırlanan sostan dökülüp her yerine sürülür.
Sosun üzerine bolca fındık serpiştirilip, rulo olacak şekilde sarılır ve arzu edilen büyüklükte dilimlenerek büyük dikdörtgen borcama yerleştirilir.
150 gram tereyağı eritilir ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılarak yufkaların üzerine kaşık yardımı ile dökülür.
Hazırlanan baklava yufkasından fındıklı pratik tatlı, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Sosun üzerine bolca fındık serpiştirilip, rulo olacak şekilde sarılır ve arzu edilen büyüklükte dilimlenerek büyük dikdörtgen borcama yerleştirilir.
150 gram tereyağı eritilir ve 1 çay bardağı sıvı yağ ile karıştırılarak yufkaların üzerine kaşık yardımı ile dökülür.
Hazırlanan baklava yufkasından fındıklı pratik tatlı, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Pişirilen tatlı fırından alınır ve 10 dakika kadar bekletildikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri toz fıstık ile süslenerek servise sunulur.
Tatlı şerbetini çektikten sonra servis tabağına alınır ve üzeri toz fıstık ile süslenerek servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder