Ana içeriğe atla

İnegöl Köfte Yapılışı


Malzemeler

Köfte harcı için;
  • 500 gram kıyma,
  • 4 yemek kaşığı galeta unu,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • 1 çay bardağı su (110 ml.),
  • 1 adet iri soğan,
  • 1 tatlı kaşığı karbonat,
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • İnegöl Köfte Yapılışı

    İnegöl köfte harcını hazırlamak için öncelikle 500 gram kıyma derin bir kap içerisine alınır.
    Üzerine galeta unu, sıvı yağ, rendelenip suyu sıkılmış soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karbonat ve karbonatın üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip güzelce karıştırılır.
    Elde edilen kıymalı karışıma azar azar su ilave edilerek güzelce yoğrulur (5-10 dakika kadar yoğurun).
    Hazırlanan İnegöl köfte harcı, üzeri örtülü bir şekilde buzdolabına kaldırılır ve 1 gece dolapta dinlendirilir.

    Ertesi gün dinlendirilen köfte harcı dolaptan alınır ve 1-2 dakika tekrar yoğrulur.
    Köfte harcından iri parçalar alınıp krema sıkma torbasına doldurulur.
    Sterç film serili bir zemin üzerine uzun rulo olacak şekilde sıkılır.
    Bütün köfte harcı sıkılıp bitirildikten sonra, rulolar bıçak yardımı ile 3 parmak uzunluğunda kesilir.
    Daha sonra ayrılıp elle düzeltilir ve köftelere son şekli verilir.

    Izgara tavasına 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve ocağın üzerinde kızdırılır.
    Şekillendirilen İnegöl köftesi kızgın tava içerisine koyulur ve orta ateşte çevire çevire her tarafı eşit şekilde pişirilir.
    Pişirilen köfteler servis tabağı üzerine çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.
  • AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...