Malzemeler
Köfte harcı için;
- 500 gram kıyma,
- 4 yemek kaşığı galeta unu,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1 çay bardağı su (110 ml.),
- 1 adet iri soğan,
- 1 tatlı kaşığı karbonat,
- 1 tatlı kaşığı limon suyu,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
İnegöl Köfte Yapılışı
İnegöl köfte harcını hazırlamak için öncelikle 500 gram kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Üzerine galeta unu, sıvı yağ, rendelenip suyu sıkılmış soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karbonat ve karbonatın üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip güzelce karıştırılır.
Elde edilen kıymalı karışıma azar azar su ilave edilerek güzelce yoğrulur (5-10 dakika kadar yoğurun).
Hazırlanan İnegöl köfte harcı, üzeri örtülü bir şekilde buzdolabına kaldırılır ve 1 gece dolapta dinlendirilir.Ertesi gün dinlendirilen köfte harcı dolaptan alınır ve 1-2 dakika tekrar yoğrulur.
Köfte harcından iri parçalar alınıp krema sıkma torbasına doldurulur.
Sterç film serili bir zemin üzerine uzun rulo olacak şekilde sıkılır.
Bütün köfte harcı sıkılıp bitirildikten sonra, rulolar bıçak yardımı ile 3 parmak uzunluğunda kesilir.
Daha sonra ayrılıp elle düzeltilir ve köftelere son şekli verilir.Izgara tavasına 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ koyulur ve ocağın üzerinde kızdırılır.
Şekillendirilen İnegöl köftesi kızgın tava içerisine koyulur ve orta ateşte çevire çevire her tarafı eşit şekilde pişirilir.
Pişirilen köfteler servis tabağı üzerine çıkartılır ve sıcak olarak servise sunulur.- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder