Malzemeler:
- 1,100 gr antrikot.
Et Marinesi İçin:
- Yarım limonun suyu,
- Tuz,
- Karabiber,
- Kekik,
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı.
Kremalı Mantar Sosu İçin:
- 15 adet mantar,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- Yarım kuru soğan,
- 1 paket krema (200 ml),
- Tuz,
- Karabiber.
Hazırlanışı:
Et marinesi için; bir kaba yarım limonun suyunu, tuzu, karabiberi, kekiği ve zeytin yağını koyup iyice karıştıralım.
İçine etleri ilave edip iyice bulayalım.
Sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında dinlendirelim. (etleri yıkamayalım)
Kremalı mantar sosu için; ince ince doğradığımız soğanı sıvı yağda soteleyelim.
Üzerine temizleyip uzunlamasına doğradığımız mantarları ilave edip yüksek ateşte sotelemeye devam edelim.
Daha sonra karabiberi ve tuzu ilave edip mantarlar yumuşayana kadar pişirelim.
Son olarak kremayı döküp kaynamaya başladığında ocaktan alalım.
Marine ettiğimiz etleri kızgın tavaya koyup ocağın altını kısmadan önce bir yüzünü sonra da diğer yüzünü 1-2 dakika pişirelim.
Ardından 2-3 dakika daha her iki yüzünü pişirelim.
Etleri servis tabağına alıp üzerine mantarlı sostan döküp servis yapın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder