Kuru kadayıf tatlısı için gerekli malzemeler
- 1 kg tel kadayıf
- 200 gram tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı iri çekilmiş iç ceviz
- Üzeri için toz antep fıstığı
Şurup malzemeleri
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 8-10 damla limon suyu
- Bir fiske tuz
- Kuru kadayıf tatlısı yapımıGeniş bir tepsinin içine tel kadayıfları didikleyerek yerleştirin. Eğer birbirine yapışık olanlar varsa bunları da ayırın. Bunların üzerine zeytinyağını ve eritilmiş olan tereyağını gezdirin. Tel kadayıfların hepsi yağı alsın. Şimdi yağladığınız ve didiklediğiniz tel kadayıfları tatlıyı pişireceğiniz tepsiye önce yarısını yerleştirin. Bunun üzerine iç cevizleri eşit şekilde yayın. Üzerine kalan diğer yağlanmış kadayıfları serin. En son elinizle kadayıfları bastırarak düzeltin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtın. Tepsiyi fırına koyarak alt üst her iki tarafını güzelce kızartın.Bu arada tatlının şerbetin hazırlayabiliriz. Tencerenin içine toz şeker ve suyu koyun. İçine bir çimdik tuzda ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde şerbet kıvamını alıncaya kadar pişirin. Ocaktan almadan önce şekerlenmemesi için, limon suyunu ilave edin ve ateşten indirin. Bu arada fırında pişen kadayıf dışarıda ılınmıştır. Şerbeti sıcak olarak kadayıfın üzerine dökün. Gerekirse kadayıfı ters düz edin şerbeti iyice çeksin. Kuru kadayıf tatlısı bu şekilde daha iyi olur. Kadayıfı çevirmek için aynı boyda tepsiyi üzerine kapatarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Bir süre dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis tabaklarına alın. Üzerine toz antep fıstığı serpin. Artık kuru kadayıf tatlısını sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder