Ana içeriğe atla

Formda Tutan Zengin Kaseler


Formda Tutan Zengin Kaseler

Gün içerisinde oluşturduğunuz ara öğünlerde, kahvaltıda veya öğle yemeğinde birbirinden farklı kaseler hazırlayabilirsiniz. Meyve, yulaf ezmesi, süt ürünleri ve diğer yardımcı besinleri içeren bu kase çeşitleri, metabolizma ve kan şekeri için fayda sağlayarak formda kalmanızı sağlayacaktır.

Kırmızı Meyveli Vitamin Kasesi

Kırmızı meyvelerin yüksek antioksidan içeriğinden yararlanarak, besleyici ve sağlıklı bir öğün oluşturabilirsiniz.
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı kırmızı meyve (çilek, ahududu, böğürtlen vs)
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı tuzsuz badem içi
Kırmızı meyveleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bal ve meyveleri yoğurt ile birlikte güzelce karıştırın. Kasenin üzerine yulaf ezmesi ve bademleri de ekleyerek tüketin.

Potasyum İçeren Doyurucu Kase

Muzun içerisinde bulunan zengin potasyum, sağlık için oldukça önemlidir. Aynı zamanda uzun süre tok kalmak için de idealdir.
  • 1 adet muz
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı granola veya yulaf ezmesi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
Muz ve yoğurdu blenderdan geçirin veya muzları küçük parçalar halinde keserek yoğurdun içerisine ekleyin. Tüm malzemeleri kasenin içerisine alarak hazırlayın.

Tatlı Krizine İyi Gelen Kase

Tatlı krizlerinin yaşandığı zamanlarda kalorili yiyeceklere yönelmek yerine doğru besinler ile bu isteği karşılayın.
  • Kibrit kutusu kadar bitter çikolata
  • 1 adet muz
  • 2-3 adet çilek
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş fındık içi
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 bardak kefir veya yoğurt
Yoğurt veya kefiri, meyveler ile birlikte blenderdan geçirin. Rendelediğiniz bitter çikolatayı ve diğer malzemeleri içerisine ekleyerek kaseye alın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...