Malzemeler
- 4 adet orta boy patlıcan,
- Tuz.
Bulamak için;
- 1 çay bardağı mısır unu.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Patlıcan Balığı Yapılışı
Patlıcanlar yıkanıp kabukları tamamen soyulur.
Boydan dört parçaya bölünür ve tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Haşlanan patlıcanların süzgeç ile suyu süzdürülür.
Geniş bir tabağa mısır unu koyulur ve patlıcanlar mısır ununa bulanır.
Kızgın yağ içerisinde önlü arkalı çevrilerek her tarafı eşit şekilde kızartılır.
Kızaran patlıcan balığı kağıt havlu üzerine çıkartılır.
Arzuya göre servis tabağına alınıp üzerilerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder