Ana içeriğe atla

Çilekli Rulo Pasta

  

Kek için
  • 5 yumurta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 5~6 çilek
Üzeri için
  • 160 ml krema
  • 160 g bitter çikolata
          80 g beyaz çikolata

HAZIRLANIŞI:
  Kreması için süt, toz şeker ve unu bir sos tenceresine alın. 
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. 
Tereyağı ve vanilyayı ilave edip ocaktan alın.
 Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. 
Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bekletin. 
Keki için, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. 
Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. 
Un, kakao ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın.
 Harcı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. 170 derece fırında 12-13 dakika pişirin. 
Fırından çıkartıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın.
 Soğuyan keki açıp arasına krema sürün ve küp doğradığınız çilekleri yayın. 
Tekrar rulo yapın. Üzeri için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın.
 Bitter çikolatayı ilave edip çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. 
Rulo pastanın üzerini kremalı çikolata ile kaplayın. 
Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ve bütün çilek ile süsleyin. 
Dilimleyerek servis yapın. AFİYET OLSUN


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so