Malzemeler
- Yufka.
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ,
- Yarım su bardağı yoğurt.
İç harcı için;
- 300 gram kıyma,
- 1 kuru soğan,
- 1 adet patates,
- Tuz,
- Arzu edilen baharatlar.
Üzeri için;
- Yumurta sarısı,
- Susam,
- Çörek otu.
Kıymalı Patatesli Gül Böreği Yapılışı
Kıymalı patatesli gül böreği harcını hazırlamak için ince doğranmış kuru soğan ile kıyma tavaya koyulur ve çok az sıvı yağda kavrulur.
Kavrulan kıymalar ocaktan alınır ve üzerine çiğ olarak rendelenmiş patates, tuz, arzu edilen baharatlar ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan sıvı yağ ile yoğurt bir kap içerisinde karıştırılır.
Kavrulan kıymalar ocaktan alınır ve üzerine çiğ olarak rendelenmiş patates, tuz, arzu edilen baharatlar ilave edilip karıştırılarak soğumaya bırakılır.
Sosu için gerekli olan sıvı yağ ile yoğurt bir kap içerisinde karıştırılır.
1 adet yufka düz zemin üzerine serilir ve üzerine yoğurt ile sıvı yağ karışımından sürülür.
Soslanan yufka bıçak yardımı ile dört eşit pizza dilimine bölünür.
Yufkaların uzun kenarına iç harcından koyulup rulo olacak şekilde sarılır.
Daha sonra bir ucu içe doğru kıvrılıp kendi etrafında sarılır.
Şekillendirilen kıymalı patatesli gül böreği yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemlere devam edilir.
Soslanan yufka bıçak yardımı ile dört eşit pizza dilimine bölünür.
Yufkaların uzun kenarına iç harcından koyulup rulo olacak şekilde sarılır.
Daha sonra bir ucu içe doğru kıvrılıp kendi etrafında sarılır.
Şekillendirilen kıymalı patatesli gül böreği yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Yufkalar bitene kadar aynı işlemlere devam edilir.
Böreklerin üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpiştirilir.
Hazırlanan kıymalı patatesli gül böreği, önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan börekler ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulabilir.
Hazırlanan kıymalı patatesli gül böreği, önceden ısıtılmış 200° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Fırından alınan börekler ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servise sunulabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder