Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Hamburger


Malzemeler

Ekmek hamuru için;
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 çorba kaşığı şeker,
  • 1 çorba kaşığı tuz,
  • 1 paket toz maya,
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı un).
Köfte harcı için;
  • 600 gram kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 4 dilim bayat ekmek içi yada 3 çorba kaşığı galeta unu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon.
Arası için;
  • Marul,
  • Domates,
  • Mor soğan,
  • Salatalık turşusu,
  • Burger peynir,
  • Ketçap,
  • Mayonez.
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı su,
  • Susam.

Evde Hamburger Yapılışı

Ev yapımı hamburger ekmeği için derin bir yoğurma kabı içerisine bir miktar un koyulur.
Kalan malzemeler sırası ile unun üzerine eklenip, güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzerine poşet geçirilir ve mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat bekletilir.

Hamburger köftesi için gerekli olan soğan ve sarımsak rendelenir.
Derin bir kase içerisine kıyma koyulur ve üzerine rendelenen soğan ile sarımsak, ekmek içi ve baharatlar eklenip 10-15 dakika yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılır ve hamur mayalanıncaya kadar dinlendirilir.

Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrılıp, avuç içerisinde yuvarlayarak beze yapılır.
Hazırlanan bezeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsi mayası için 30 dakika bekletilir.
Tepside mayalanan hamurların üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ ile su karışı sürülür ve susam serpiştirilir.
Hazırlanan hamburger ekmekleri, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Dinlenen köfte harcı da eşit şekilde 8 parçaya bölünür ve her bir parçaya yuvarlak yassı şekil verilir (ellerinizi hafif ıslatarak şekillendirebilirsiniz).
Şekillendirilen köfteler hafif yağlanmış tavada, arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Domates, mor soğan ve turşu ince olacak şekilde doğranır.

Pişirilen ekmekler, bıçak yardımı ile enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Arasına sırası ile, marul, mor soğan, köfte, köftenin üzerine peynir, domates ve turşu koyulur.
Arzuya göre ev yapımı hamburger üzerine ketçap ile mayonez dökülür.
Hazırlanan hamburger hemen servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...