Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Hamburger


Malzemeler

Ekmek hamuru için;
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı ılık süt,
  • 1 su bardağı ılık su,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 2 çorba kaşığı şeker,
  • 1 çorba kaşığı tuz,
  • 1 paket toz maya,
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı un).
Köfte harcı için;
  • 600 gram kıyma,
  • 1 adet kuru soğan,
  • 2 diş sarımsak,
  • 4 dilim bayat ekmek içi yada 3 çorba kaşığı galeta unu,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon.
Arası için;
  • Marul,
  • Domates,
  • Mor soğan,
  • Salatalık turşusu,
  • Burger peynir,
  • Ketçap,
  • Mayonez.
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ,
  • Yarım çay bardağı su,
  • Susam.

Evde Hamburger Yapılışı

Ev yapımı hamburger ekmeği için derin bir yoğurma kabı içerisine bir miktar un koyulur.
Kalan malzemeler sırası ile unun üzerine eklenip, güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzerine poşet geçirilir ve mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat bekletilir.

Hamburger köftesi için gerekli olan soğan ve sarımsak rendelenir.
Derin bir kase içerisine kıyma koyulur ve üzerine rendelenen soğan ile sarımsak, ekmek içi ve baharatlar eklenip 10-15 dakika yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılır ve hamur mayalanıncaya kadar dinlendirilir.

Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrılıp, avuç içerisinde yuvarlayarak beze yapılır.
Hazırlanan bezeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsi mayası için 30 dakika bekletilir.
Tepside mayalanan hamurların üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ ile su karışı sürülür ve susam serpiştirilir.
Hazırlanan hamburger ekmekleri, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.

Dinlenen köfte harcı da eşit şekilde 8 parçaya bölünür ve her bir parçaya yuvarlak yassı şekil verilir (ellerinizi hafif ıslatarak şekillendirebilirsiniz).
Şekillendirilen köfteler hafif yağlanmış tavada, arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Domates, mor soğan ve turşu ince olacak şekilde doğranır.

Pişirilen ekmekler, bıçak yardımı ile enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Arasına sırası ile, marul, mor soğan, köfte, köftenin üzerine peynir, domates ve turşu koyulur.
Arzuya göre ev yapımı hamburger üzerine ketçap ile mayonez dökülür.
Hazırlanan hamburger hemen servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta