Malzemeler
Ekmek hamuru için;
- 1 adet yumurta,
- 1 su bardağı ılık süt,
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 2 çorba kaşığı şeker,
- 1 çorba kaşığı tuz,
- 1 paket toz maya,
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı un).
Köfte harcı için;
- 600 gram kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- 2 diş sarımsak,
- 4 dilim bayat ekmek içi yada 3 çorba kaşığı galeta unu,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Kimyon.
Arası için;
- Marul,
- Domates,
- Mor soğan,
- Salatalık turşusu,
- Burger peynir,
- Ketçap,
- Mayonez.
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,
- Yarım çay bardağı su,
- Susam.
Evde Hamburger Yapılışı
Ev yapımı hamburger ekmeği için derin bir yoğurma kabı içerisine bir miktar un koyulur.
Kalan malzemeler sırası ile unun üzerine eklenip, güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzerine poşet geçirilir ve mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat bekletilir.
Kalan malzemeler sırası ile unun üzerine eklenip, güzelce yoğrulur ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
Yoğrulan hamurun üzerine poşet geçirilir ve mayalanması için yaklaşık olarak 1 saat bekletilir.
Hamburger köftesi için gerekli olan soğan ve sarımsak rendelenir.
Derin bir kase içerisine kıyma koyulur ve üzerine rendelenen soğan ile sarımsak, ekmek içi ve baharatlar eklenip 10-15 dakika yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılır ve hamur mayalanıncaya kadar dinlendirilir.
Derin bir kase içerisine kıyma koyulur ve üzerine rendelenen soğan ile sarımsak, ekmek içi ve baharatlar eklenip 10-15 dakika yoğrulur.
Hazırlanan köfte harcı buzdolabına kaldırılır ve hamur mayalanıncaya kadar dinlendirilir.
Mayalanan hamur 8 eşit parçaya ayrılıp, avuç içerisinde yuvarlayarak beze yapılır.
Hazırlanan bezeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsi mayası için 30 dakika bekletilir.
Tepside mayalanan hamurların üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ ile su karışı sürülür ve susam serpiştirilir.
Hazırlanan hamburger ekmekleri, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Hazırlanan bezeler yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir ve tepsi mayası için 30 dakika bekletilir.
Tepside mayalanan hamurların üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ ile su karışı sürülür ve susam serpiştirilir.
Hazırlanan hamburger ekmekleri, önceden ısıtılmış 175° fırında üzerileri kızarana kadar pişirilir.
Dinlenen köfte harcı da eşit şekilde 8 parçaya bölünür ve her bir parçaya yuvarlak yassı şekil verilir (ellerinizi hafif ıslatarak şekillendirebilirsiniz).
Şekillendirilen köfteler hafif yağlanmış tavada, arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Domates, mor soğan ve turşu ince olacak şekilde doğranır.
Şekillendirilen köfteler hafif yağlanmış tavada, arkalı önlü çevrilerek pişirilir.
Domates, mor soğan ve turşu ince olacak şekilde doğranır.
Pişirilen ekmekler, bıçak yardımı ile enlemesine ortadan ikiye kesilir.
Arasına sırası ile, marul, mor soğan, köfte, köftenin üzerine peynir, domates ve turşu koyulur.
Arzuya göre ev yapımı hamburger üzerine ketçap ile mayonez dökülür.
Hazırlanan hamburger hemen servise sunulur.
Arasına sırası ile, marul, mor soğan, köfte, köftenin üzerine peynir, domates ve turşu koyulur.
Arzuya göre ev yapımı hamburger üzerine ketçap ile mayonez dökülür.
Hazırlanan hamburger hemen servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder