Ana içeriğe atla

Sürprizli İrmik Tatlısı


Malzemeler

İrmik tatlısı için;
  • 1 litre süt (5 su bardağı),
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket hindistan cevizi (50 gram).
Truff için;
  • 2 su bardağı robottan geçirilmiş kakaolu kek,
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı krema veya süt.
Kalıbı yağlamak için;
  • Tereyağı veya margarin,
  • Hindistan cevizi.
Üzeri için;
  • Çikolata sosu.

Sürprizli İrmik Tatlısı Yapılışı

Sürprizli irmik tatlısı yapmak için öncelikle truf için gerekli olan 2 su bardağı robottan geçirilmiş kek derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine yarım çay bardağı kadar süt veya krema azar azar ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
Rahat şekil verilebilecek,yumuşak kıvamlı bir harç elde edilir.
Hazırlanan truff harcından parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve tabağa koyularak bir kenarda bekletilir.
Tatlının yapılacağı kalıp tereyağı veya margarin ile güzelce yağlanır ve her yerine bolca Hindistan cevizi serpiştirilir.

İrmik tatlısını yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizi tencereye koyulur.
Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
İrmik tatlısının kıvamı önemli çok cıvık veya çok koyu olmasın.
Kıvam alıp göz göz olan tatlı ocaktan alınır ve pişirilen tatlının yarısı hemen kalıp içerisine boşaltılır.
Üzerine önceden hazırlanan trufflar yerleştirilir ve kalan tatlı eşit şekilde truffların üzerine boşaltılır.

Hazırlanan sürprizli irmik tatlısı oda ısısında soğuması için bekletilir.
Daha sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dolaptan alınır ve servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Tatlının üzerine pişirilip iyice soğutulmuş çikolata sosu gezdirilir ve arzuya göre süslenir.
Sürprizli irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur.
İrmik tatlısının içine hindistan cevizi koymak istemezseniz, onun yerine 1-2 paket vanilya ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so