Malzemeler
İrmik tatlısı için;
- 1 litre süt (5 su bardağı),
- 1 su bardağı irmik,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 1 paket hindistan cevizi (50 gram).
Truff için;
- 2 su bardağı robottan geçirilmiş kakaolu kek,
- Yarım çay bardağı kadar sıvı krema veya süt.
Kalıbı yağlamak için;
- Tereyağı veya margarin,
- Hindistan cevizi.
Üzeri için;
- Çikolata sosu.
Sürprizli İrmik Tatlısı Yapılışı
Sürprizli irmik tatlısı yapmak için öncelikle truf için gerekli olan 2 su bardağı robottan geçirilmiş kek derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine yarım çay bardağı kadar süt veya krema azar azar ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
Rahat şekil verilebilecek,yumuşak kıvamlı bir harç elde edilir.
Hazırlanan truff harcından parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve tabağa koyularak bir kenarda bekletilir.
Tatlının yapılacağı kalıp tereyağı veya margarin ile güzelce yağlanır ve her yerine bolca Hindistan cevizi serpiştirilir.
Üzerine yarım çay bardağı kadar süt veya krema azar azar ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
Rahat şekil verilebilecek,yumuşak kıvamlı bir harç elde edilir.
Hazırlanan truff harcından parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve tabağa koyularak bir kenarda bekletilir.
Tatlının yapılacağı kalıp tereyağı veya margarin ile güzelce yağlanır ve her yerine bolca Hindistan cevizi serpiştirilir.
İrmik tatlısını yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizi tencereye koyulur.
Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
İrmik tatlısının kıvamı önemli çok cıvık veya çok koyu olmasın.
Kıvam alıp göz göz olan tatlı ocaktan alınır ve pişirilen tatlının yarısı hemen kalıp içerisine boşaltılır.
Üzerine önceden hazırlanan trufflar yerleştirilir ve kalan tatlı eşit şekilde truffların üzerine boşaltılır.
Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
İrmik tatlısının kıvamı önemli çok cıvık veya çok koyu olmasın.
Kıvam alıp göz göz olan tatlı ocaktan alınır ve pişirilen tatlının yarısı hemen kalıp içerisine boşaltılır.
Üzerine önceden hazırlanan trufflar yerleştirilir ve kalan tatlı eşit şekilde truffların üzerine boşaltılır.
Hazırlanan sürprizli irmik tatlısı oda ısısında soğuması için bekletilir.
Daha sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dolaptan alınır ve servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Tatlının üzerine pişirilip iyice soğutulmuş çikolata sosu gezdirilir ve arzuya göre süslenir.
Sürprizli irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur.
İrmik tatlısının içine hindistan cevizi koymak istemezseniz, onun yerine 1-2 paket vanilya ilave edebilirsiniz.
Daha sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dolaptan alınır ve servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Tatlının üzerine pişirilip iyice soğutulmuş çikolata sosu gezdirilir ve arzuya göre süslenir.
Sürprizli irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur.
İrmik tatlısının içine hindistan cevizi koymak istemezseniz, onun yerine 1-2 paket vanilya ilave edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder