Ana içeriğe atla

Sürprizli İrmik Tatlısı


Malzemeler

İrmik tatlısı için;
  • 1 litre süt (5 su bardağı),
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 paket hindistan cevizi (50 gram).
Truff için;
  • 2 su bardağı robottan geçirilmiş kakaolu kek,
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı krema veya süt.
Kalıbı yağlamak için;
  • Tereyağı veya margarin,
  • Hindistan cevizi.
Üzeri için;
  • Çikolata sosu.

Sürprizli İrmik Tatlısı Yapılışı

Sürprizli irmik tatlısı yapmak için öncelikle truf için gerekli olan 2 su bardağı robottan geçirilmiş kek derin bir kap içerisine koyulur.
Üzerine yarım çay bardağı kadar süt veya krema azar azar ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
Rahat şekil verilebilecek,yumuşak kıvamlı bir harç elde edilir.
Hazırlanan truff harcından parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır ve tabağa koyularak bir kenarda bekletilir.
Tatlının yapılacağı kalıp tereyağı veya margarin ile güzelce yağlanır ve her yerine bolca Hindistan cevizi serpiştirilir.

İrmik tatlısını yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, irmik ve Hindistan cevizi tencereye koyulur.
Ocağın üzerinde sürekli karıştırarak kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
İrmik tatlısının kıvamı önemli çok cıvık veya çok koyu olmasın.
Kıvam alıp göz göz olan tatlı ocaktan alınır ve pişirilen tatlının yarısı hemen kalıp içerisine boşaltılır.
Üzerine önceden hazırlanan trufflar yerleştirilir ve kalan tatlı eşit şekilde truffların üzerine boşaltılır.

Hazırlanan sürprizli irmik tatlısı oda ısısında soğuması için bekletilir.
Daha sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
Süre sonunda dolaptan alınır ve servis tabağı üzerine ters çevrilerek kalıptan çıkartılır.
Tatlının üzerine pişirilip iyice soğutulmuş çikolata sosu gezdirilir ve arzuya göre süslenir.
Sürprizli irmik tatlısı dilimlenerek servise sunulur.
İrmik tatlısının içine hindistan cevizi koymak istemezseniz, onun yerine 1-2 paket vanilya ilave edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...