Ezogelin Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 Türk kahvesi fincanı bulgur
- Yarım Türk kahvesi fincanı pirinç
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- nane
- kırmızı biber
- karabiber
- tuz
ÇORBA YAPILIŞI
Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin önce soğan sonra sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
Tencereye mercimek, bulgur ve pirinci ekleyerek 1-2 tur daha karıştırın.
Tuz, karabiber ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın.
Büyük bir tencereye sıvı yağı ekleyin, kızınca unu ekleyip renk alıncaya kadar kavurun.
Salçayı ekleyip bir dakika daha kavun, baharatları ve sıcak suyu ekleyin kıvam alana dek karıştırın.
Diğer tenceredeki bakliyatlar pişince, un kavurduğunuz tencereye sürekli karıştırarak ilave edin, 1 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Dilerseniz üzerine biberli yağ gezdirerek servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder