Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 Türk kahvesi fincanı arpa şehriye
- 1 tane tavuk bulyon
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz – isteğe göre
Pilavı Yapılışı
Süre sonunda pirinci bol su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.Tencereye tereyağını alıp eritelim.Üzerine zeytin yağını ve şehriyeyi ilave edip sürekli karıştırarak şehriyeyi kavuralım.Sonra pirinci ve tuzu ilave edip karıştıralım.Daha sonra suyunu ilave edip karıştıralım.Yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşe ateşe alıp pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.Ocaktan alıp 15 dakika kadar demlendirdikten sonra servise hazır.- AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder