Malzemeler
- 2 adet haşlanmış patates,
- 2 kutu ton balığı (180 gram),
- 1 adet yumurta,
- Yarım su bardağı galeta unu,
- 1 adet ince doğranmış taze soğan,
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber.
Bulamak için;
- Galeta unu.
Kızartmak için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ.
Patatesli Ton Balığı Köftesi Yapılışı
Patatesli ton balığı köftesi yapmak için öncelikle 2 adet haşlanmış patates yoğurma kabına alınıp ezilir.
Ezilen patateslerin üzerine 2 kutu ton balığı ilave edilir ve ezilerek karıştırılır.
Üzerine yumurta, galeta unu, ince doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber eklenip güzelce yoğrulur.
Ezilen patateslerin üzerine 2 kutu ton balığı ilave edilir ve ezilerek karıştırılır.
Üzerine yumurta, galeta unu, ince doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber eklenip güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanarak köfte şekli verilir.
Daha sonra şekillendirilen köfteler galeta ununa bulanır.
Hazırlanan patatesli ton balığı köftesi kızdırılmış yarım su bardağı sıvı yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızaran köfteler servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.
Daha sonra şekillendirilen köfteler galeta ununa bulanır.
Hazırlanan patatesli ton balığı köftesi kızdırılmış yarım su bardağı sıvı yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızaran köfteler servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.
Yorumlar
Yorum Gönder