Ana içeriğe atla

Patatesli Ton Balığı Köftesi

Malzemeler

  • 2 adet haşlanmış patates,
  • 2 kutu ton balığı (180 gram),
  • 1 adet yumurta,
  • Yarım su bardağı galeta unu,
  • 1 adet ince doğranmış taze soğan,
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber.
Bulamak için;
  • Galeta unu.
Kızartmak için;
  • Yarım su bardağı sıvı yağ.

Patatesli Ton Balığı Köftesi Yapılışı

Patatesli ton balığı köftesi yapmak için öncelikle 2 adet haşlanmış patates yoğurma kabına alınıp ezilir.
Ezilen patateslerin üzerine 2 kutu ton balığı ilave edilir ve ezilerek karıştırılır.
Üzerine yumurta, galeta unu, ince doğranmış taze soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber eklenip güzelce yoğrulur.

Elde edilen köfte harcından parçalar kopartılıp, avuç içerisinde yuvarlanarak köfte şekli verilir.
Daha sonra şekillendirilen köfteler galeta ununa bulanır.
Hazırlanan patatesli ton balığı köftesi kızdırılmış yarım su bardağı sıvı yağda arkalı önlü çevrilerek kızartılır.
Kızaran köfteler servis tabağına çıkartılır ve sıcak olarak servis edilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...