Malzemeleri:
4 büyük yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı erimiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ince dövülmüş fındık
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
4 orta boy havuç
1 büyük elma
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Karamel Sos:
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt veya krema
Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 C’ye ayarlayın.24-26 cm’lik kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın.
Çırpma kabında yumurtalar ile şekeri elinizle çırpın.Erittiğiniz tereyağını,zeytinyağını,iri rendelediğiniz havuç ve elmayı ekleyin.Unu, kabartma tozunu ve tarçını bir karıştırma kabına eleyin.Elediğiniz kuru malzemeleri yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin.Ceviz ve fındığı da karıştırıp, hazırladığınız hamuru kek kalıbınıza dökün. Fırında 35-40 dakika kürdan testi ile kontrol ederek pişirin.Pişen kekinizi fırından alın.İlk sıcaklığı geçince kalıptan çıkartın.Oda ısısında soğutun.
Karamel Sosu için:
Sos için gerekli olan şekeri tencerede erittikten sonra üstüne süt veya kremayı ekleyin.Sertleşen şeker krema ile tekrar yumuşayana kadar karıştırın.Soğuyan keki servis tabağına veya pasta standına alın.Ilıyan karamel sosunuzu kekinizin üzerine gezdirin.Dilediğiniz gibi dilimleyip yanında dondurma ile servis edin.
Yorumlar
Yorum Gönder