Malzemeler:
- 100 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ veya margarin
- 1 Su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 Yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 Yemek kaşığı kakao
- 1 Çay bardağı parça çikolata
- Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur olmalı)
- Hazırlanışı:
- Tereyağı ve pudra şekeri derin bir kapta karıştırılır.
- Sıvıyağ, yumurta da ilave edilir ve tekrar karıştırılır.
- Kabartma tozu, kakaosu ve ilave edilip tekrar karıştırdıktan sonra azar azar, kontrollü olarak unu da karışıma eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
- Son olarak parça çikolatası da hamura ilave edildikten sonra hamur kısa bir süre yoğrulur ve cevizden az büyük parçalar kopartılıp elle yuvarlanıp şekil verilir ve yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye aralıklı olarak yerleştirilir.
- Önceden 180 dere fırında kurabiyeler çatlamaya başlayana kadar pişirilir.
- Kakaolu kurabiyelerin kızardığını anlamak zor olabileceği için fazla pişebilir ve sertleşebilir. Bu yüzden çatladığında fırından çıkarırsanız, pişme süreleri yeterli olacaktır.
- Fırından çıkardığınız kurabiyeler soğuyana kadar bekleyin, sıcak olarak tepsiden alırsanız parçalanabilirler. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder