Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 su bardağı ılık süt,
- Yaş maya,
- 1 yemek kaşığı toz şeker,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne),
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- Aldığı kadar un.
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma,
- 1 baş kuru soğan,
- 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber,
- 1 adet kabukları soyulmuş domates,
- 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık),
- Tuz,
- Karabiber.
Etli Pide Yapılışı
Etli pide hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir.
Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir.
Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir.
İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır.
Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates, salça, tuz ve karabiber ilave edilip elle güzelce karıştırılır.
Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates, salça, tuz ve karabiber ilave edilip elle güzelce karıştırılır.
Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılıp beze yapılır.
Bezelerden ilki düz bir zemin üzerinde merdane yardımı ile uzunlamasına ince olacak şekilde açılır.
Açılan hamurun üzerine iç harcından yayılır ve kenarları biraz harcın üzerine doğru kapatılıp, uç kısımları sıkılarak birleştirilir.
Şekillendirilen etli pide yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Bütün bezeler aynı işlemlerden geçirilir.
Bezelerden ilki düz bir zemin üzerinde merdane yardımı ile uzunlamasına ince olacak şekilde açılır.
Açılan hamurun üzerine iç harcından yayılır ve kenarları biraz harcın üzerine doğru kapatılıp, uç kısımları sıkılarak birleştirilir.
Şekillendirilen etli pide yağlı veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.
Bütün bezeler aynı işlemlerden geçirilir.
Pidelerin kenarlarına fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 200° fırında pişirilir.
Yorumlar
Yorum Gönder