Ana içeriğe atla

Çikolatalı Katlı Milföy


Çikolatalı Katlı Milföy Malzemeleri:
3 tane milföy hamuru
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 paket krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gram çikolata
50 gram şeker
Üzerine:
Kakao ve pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırınınızı 210 C’ye ayarlayın.Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Merdane yardımı ile milföyleri inceltin. Küçük boyutlarda dikdörtgenler kesin.Yaklaşık olarak 15 dakika fırında pişirin.15 dakika sonra fırından alın.Üzerine pudra şekeri eleyip karamelize olması için  3 dakika kadar yeniden sıcakken fırına atın.
Küçük bir tencerede vanilyayla sütü kaynatın. Başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın.Un ile  nişastayı ekleyip  karıştırın. Sütlü karışıma yavaş yavaş  ekleyin ve çırpın.Muhallebi kıvamına gelince  çikolataları ekleyin.Çikolatalar eriyince kenarda soğutun.Çırpma kabında mikser ile  kremayı çırpın. Kremayı tamamen soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin ve bir sıkma torbasına doldurun.Servis edeceğiniz servis tabağına veya pasta standına milföy tabanını yerleştirin.Kremayı ara katlara sıkın.Pudra şekeri ve kakao eleyin.İki veya üç katlı küçük pastalar hazırlayın.Üzerine pudra şekeri ve kakao serperek süsleyin.1-2 saat dinlendirip servis edin.     AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta