Çikolatalı Katlı Milföy Malzemeleri:
3 tane milföy hamuru
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 paket krema
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
50 gram çikolata
50 gram şeker
Üzerine:
Kakao ve pudra şekeri
Hazırlanışı:
Fırınınızı 210 C’ye ayarlayın.Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. Merdane yardımı ile milföyleri inceltin. Küçük boyutlarda dikdörtgenler kesin.Yaklaşık olarak 15 dakika fırında pişirin.15 dakika sonra fırından alın.Üzerine pudra şekeri eleyip karamelize olması için 3 dakika kadar yeniden sıcakken fırına atın.
Küçük bir tencerede vanilyayla sütü kaynatın. Başka bir kabın içinde yumurta ve şekeri çırpın.Un ile nişastayı ekleyip karıştırın. Sütlü karışıma yavaş yavaş ekleyin ve çırpın.Muhallebi kıvamına gelince çikolataları ekleyin.Çikolatalar eriyince kenarda soğutun.Çırpma kabında mikser ile kremayı çırpın. Kremayı tamamen soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin ve bir sıkma torbasına doldurun.Servis edeceğiniz servis tabağına veya pasta standına milföy tabanını yerleştirin.Kremayı ara katlara sıkın.Pudra şekeri ve kakao eleyin.İki veya üç katlı küçük pastalar hazırlayın.Üzerine pudra şekeri ve kakao serperek süsleyin.1-2 saat dinlendirip servis edin. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder