Malzemeler:
- 4 adet tavuk pirzola
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası (varsa biber salçası da kullanabilirsiniz)
- pulbiber, kimyon, tuz
- Hazırlanışı:Malzemelerin tamamını karıştırın ve tavukları hazırladığını terbiyenin içerisine koyup 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra tavaya sıvı yağ koyarak tavukları harlı ateşte her iki yönünü de kızartın ve üzerine yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyerek tavanın kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 20 dk kadar tavukları pişirin.Hazırlamış olduğunuz patates püresinin üzerinde servis edebilirsiniz. Servis esnasında tavukların tavada kalan sosunu da üzerine gezdirmeyi unutmayın, nefis bir sosu oluyor.Patates püresi nasıl yapılır?
4 adet patatesi soyarak yemeklik doğrayın, üzerine su ekleyip haşlayın. Çatalla piştiğini kontrol ederek ocaktan alın. suyunu süzün ve varsa el blenderı ile ya da bir çatalla ezin. İçine 1 çay bardağı kadar süt ilave ederek kıvamını ayarlayın. Tuz ekleyin, iyice püre olduktan sonra biraz kaşar peyniri rendesi ekleyip kaşıkla karıştırın. - AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder