MALZEMELER:
2 ADET yumurta
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
kabartma tozu
vanilya
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Pankek Tarifi :
Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırparak hazırlığımıza başlayalım. Kek gibi tatlı tariflerde öncelik her zaman yumurta ile şekeri çırpmaktır, bunu unutmayın. Daha sonra kalan malzemeleri de yumurta ve şeker karışımına ekleyelim. Pankek yapımında sıvı yağı genelde pankekleri pişirme aşamasında tavaya dökerler fakat bizim tavsiyemiz eğer gerçek bir pankek yapmak istiyorsanız yağsız tavada pişirin. Malzeme listesindeki 1 yemek kaşığı sıvı yağı karışımın içine eklerseniz zaten pişirme aşamasında teflon tava kullanacağınız için yapışma gibi bir sorun olmuyor. Malzemeleri hazırladıktan sonra yanmayacak şekilde hafif ateşte kızdırdığınız teflon tavanıza küçük bir kaşık yardımıyla pankek hamurunuzdan dökün. Eşit büyüklükte tavaya bıraktığınız pankek hamurunuz göz göz olunca arkasını çevirin ve diğer tarafını da süngerimsi bir kıvamda pişirin. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder