Malzemeler:
- 6 adet milföy hamuru
- 300 veya 400 gram kuzu eti
- Yarım Çay bardağı sıvı yağ
- Bir adet kurusoğan
- Bir adet kırmızı biber
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Bir su bardağı garnitür (havuç, bezelye karışık)
- Biraz karabiber,pulbiber,kekik
- ve tuz
Hazırlanışı:
- Kuşbaşı doğranmış kırmızı eti ocağa alın et suyunu çekip kızarmaya başlayana kadar iyice pişirin kızarmaya başlayınca sıvı yağı ilave edin üzerine küp küp doğranmış kırmızı biber ve su ana ilave edin soğanlar salak ana kadar arada karıştırın
- Üzerine haşlanmış nohut Ve bezelyeyi, baharatlarını tuzunu ilave edip iyice karıştırıp ocaktan alın.
- Altı adet milföyü elinizde hafifçe çekiştirerek biraz büyütün üzerine hazırlamış olduğunuz etli iç malzemesini yerleştirin İsteye göre kaşar peyniri de kullanabilirsiniz bohça şeklinde kapatın, yağlı kağıt serilmiş borcama yerleştirin üzerine yumurtanın sarısını sürün,önceden ısıtırmış 200° fırında güzelce kızarana kadar pişirin,
- Sıcak sıcak servis yapın AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder