Ana içeriğe atla

Terbiyeli Erişteli Köfteli Çorba

 Malzemeler

  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı (silme) salça,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım su bardağı erişte,
  • 1 buçuk litre sıcak su (7 buçuk su bardağı).
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un.
Köftesi için;
  • 200 gram kıyma,
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Kırmızı toz biber,
  • 1 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için).
Üzeri için;
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Nane.

Terbiyeli Erişteli Köfteli Çorba Yapılışı

Terbiyeli erişteli köfteli çorba yapmak için öncelikle köfte harcı için gerekli olan kıyma, bulgur, tuz, toz biber ve pul biber bir kap içerisine konulup güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Şekillendirilen köfteler 1 yemek kaşığı un serpilmiş tepsi içerisine koyulur ve ileri geri sallanarak köftelerin yüzeyinin una bulanması sağlanır.

Kuru soğan küçük küçük doğranıp tencereye koyulur ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan suyun içine salça ilave edilip biraz kavrulur ve 1 buçuk litre su eklenip kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteler atılır ve 3-4 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra üzerine yarım su bardağı erişte eklenir ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, bir kase içerisine konulur ve tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırılır.
Üzerine çorbanın kaynayan suyundan 3-4 kaşık koyulup karıştırılarak terbiyenin ılınması sağlanır.
Erişteler yumuşayınca, hazırlanan terbiye azar azar çorbaya ilave edilir ve bir yandan da kesilmemesi için karıştırılır.
Terbiyeli erişteli köfteli çorba, 3-4 dakika daha kaynatılır (bu aşamada kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
Son olarak çorbanın içerisine damak tadına göre tuz ilave edilir ve hazırlanan çorba ocaktan alınır.

Sıvı yağ ile nane küçük bir sos tavası içerisine alınarak ocağın üzerinde yakmadan kızdırılır ve çorbanın üzerine ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan terbiyeli erişteli köfteli çorba, sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so

Tavada Tavuk Midye

Malzemeler 500 gram kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti  , 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı karbonat. Kızartmak için sos; 1 şişe maden suyu, 1 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 tutam kekik, 2 diş sarımsak. Tavukları bulamak için; Un. Kızartmak için; Sıvı yağ. Tavada Tavuk Midye Yapılışı Derin bir kase içerisinde 2 su bardağı su ile 1 tatlı kaşığı karbonat karıştırılır. Tavuk göğüs eti küp küp olacak şekilde doğranır ve karbonatlı suyun içerisinde yarım saat bekletilir. Yarım saat sonunda tavuk etleri süzgeç içerisine alınır ve suları süzdürülür. Tavuk etleri çok sık olmayacak şekilde çöp şişe geçirilerek dizilir. Kızartma yapılacak tavaya çöp şişler sığmıyorsa uç kısımlarından kesilerek küçültülebilir. Tavuk midye sosunu hazırlamak için, yayvan bir kase içerisine un, rendelenmiş sarımsak, tuz ve baharatlar konulup harmanlanır. Üzerine maden suyu eklenip güzelce karıştırılır ve  koyu boza kıvamında bir sos hazırlanır. Ta