Ana içeriğe atla

Terbiyeli Erişteli Köfteli Çorba

 Malzemeler

  • 1 adet soğan,
  • 1 yemek kaşığı (silme) salça,
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Yarım su bardağı erişte,
  • 1 buçuk litre sıcak su (7 buçuk su bardağı).
Terbiyesi için:
  • 1 adet yumurta,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 yemek kaşığı un.
Köftesi için;
  • 200 gram kıyma,
  • 2 yemek kaşığı köftelik bulgur,
  • Tuz,
  • Pul biber,
  • Kırmızı toz biber,
  • 1 yemek kaşığı un (köfteleri bulamak için).
Üzeri için;
  • 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Nane.

Terbiyeli Erişteli Köfteli Çorba Yapılışı

Terbiyeli erişteli köfteli çorba yapmak için öncelikle köfte harcı için gerekli olan kıyma, bulgur, tuz, toz biber ve pul biber bir kap içerisine konulup güzelce yoğrulur.
Elde edilen köfte harcından küçük parçalar kopartılıp avuç içerisinde yuvarlanır.
Şekillendirilen köfteler 1 yemek kaşığı un serpilmiş tepsi içerisine koyulur ve ileri geri sallanarak köftelerin yüzeyinin una bulanması sağlanır.

Kuru soğan küçük küçük doğranıp tencereye koyulur ve üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan suyun içine salça ilave edilip biraz kavrulur ve 1 buçuk litre su eklenip kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca içerisine köfteler atılır ve 3-4 dakika kadar pişirilir.
Daha sonra üzerine yarım su bardağı erişte eklenir ve erişteler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Terbiyesini hazırlamak için gerekli olan yoğurt, yumurta ve un, bir kase içerisine konulur ve tel çırpıcı yardımı ile pürüzsüz hal alıncaya kadar karıştırılır.
Üzerine çorbanın kaynayan suyundan 3-4 kaşık koyulup karıştırılarak terbiyenin ılınması sağlanır.
Erişteler yumuşayınca, hazırlanan terbiye azar azar çorbaya ilave edilir ve bir yandan da kesilmemesi için karıştırılır.
Terbiyeli erişteli köfteli çorba, 3-4 dakika daha kaynatılır (bu aşamada kıvamını ayarlamak için gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz).
Son olarak çorbanın içerisine damak tadına göre tuz ilave edilir ve hazırlanan çorba ocaktan alınır.

Sıvı yağ ile nane küçük bir sos tavası içerisine alınarak ocağın üzerinde yakmadan kızdırılır ve çorbanın üzerine ilave edilerek karıştırılır.
Hazırlanan terbiyeli erişteli köfteli çorba, sıcak olarak servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...