Malzemeler
- 1 adet ortadan ikiye bölünmüş palamut.
Marinesi İçin:
- 1,5 çay kaşığı tuz,
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı,
- Yarım çay kaşığı karabiber,
- Yarım sıkılmış limon suyu,
- 3-4 adet defne yaprağı,
- 1 tutam maydanoz.
Üzeri İçin:
- 2 adet küçük kuru soğan,
- 1 adet domates,
- Yarım limon.
Hazırlanışı
Palamut dilimlerini yıkayıp suyunu iyice süzelim.
Marinesi için; derin bir kabın içine sıvı yağı, tuzu, limon suyunu, karabiberi, ince doğranmış maydanozu ve defne yapraklarını koyup iyice karıştıralım.
İçine palamutları ilave edip her iki tarafını da soslayalım.
Bu şekilde yaklaşık yarım saat bekletelim.
Yuvarlak dilimlenmiş kuru soğanları balığın sosuna batırıp bir kısmını güvece dizelim.
Marine edilmiş palamut balığını derisi altta kalacak şekilde güveçteki soğan dilimlerinin üzerine yerleştirelim.
Kenarlarına kalan soğan dilimlerini dizelim.
Balıkların üzerine domates ve limon dilimlerini yerleştirelim.
Kalan sosu palamut dilimlerinin üzerine dökelim.
Sonra üzerine doğranmış maydanoz ilave edelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
Güveçte Palamutumuzu salata ve soğan eşliğinde servis yapın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder