Malzemeler
Harcı için;
- 600 gram kıyma,
- 1 adet büyük kuru soğan,
- 1 adet sarımsak,
- 1 tutam maydanoz,
- 1 adet yeşil biber,
- Yarım yemek kaşığı biber salçası,
- Yarım yemek kaşığı domates salçası,
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
- Tuz,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Kimyon,
- Kekik (arzuya göre).
Üzeri için;
- 5 adet sivri biber,
- Domates (ben çeri domates kullandım),
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Ayriyeten;
- 2-3 adet patates (arzuya göre).
- Hazırlanışı:
- Tepsi kebabı harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
Soğan, sarımsak ve yeşil biber, rondodan geçirilir ve ince kıyılmış maydanoz ile birlikte kıymanın üzerine eklenir.
Son olarak üzerilerine salçalar, sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
Hazırlanan harcın üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına kaldırılarak 1 saat dinlendirilir (zamanınız varsa biraz daha dinlendirebilirsiniz).2-3 adet patatesin kabukları soyulup yıkanır ve ince ince dilimlenerek tepsiye koyulur.
Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok az tuz eklenip harmanlanır ve tepsiye yayılır.
200° fırında 15-20 dakika pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır (patatesli çok güzel oluyor, bence mutlaka deneyin :))Dinlendirilen kıymalı harç dolaptan alınır ve patateslerin üzerine parça parça koyulup, üzerine elle bastırarak eşit şekilde yayılır.
Son olarak üzerine biber ile domates yerleştirilip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
Hazırlanan tepsi kebabı, 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Piştikten sonra fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
Bu ölçüler ile 4-5 kişilik servis elde ediliyor. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder