Ana içeriğe atla

Tepsi Kebabı


Malzemeler

Harcı için;
  • 600 gram kıyma,
  • 1 adet büyük kuru soğan,
  • 1 adet sarımsak,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 adet yeşil biber,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon,
  • Kekik (arzuya göre).
Üzeri için;
  • 5 adet sivri biber,
  • Domates (ben çeri domates kullandım),
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Ayriyeten;
  • 2-3 adet patates (arzuya göre).
  1. Hazırlanışı:
  2. Tepsi kebabı harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
    Soğan, sarımsak ve yeşil biber, rondodan geçirilir ve ince kıyılmış maydanoz ile birlikte kıymanın üzerine eklenir.
    Son olarak üzerilerine salçalar, sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
    Hazırlanan harcın üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına kaldırılarak 1 saat dinlendirilir (zamanınız varsa biraz daha dinlendirebilirsiniz).

    2-3 adet patatesin kabukları soyulup yıkanır ve ince ince dilimlenerek tepsiye koyulur.
    Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok az tuz eklenip harmanlanır ve tepsiye yayılır.
    200° fırında 15-20 dakika pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır (patatesli çok güzel oluyor, bence mutlaka deneyin :))

    Dinlendirilen kıymalı harç dolaptan alınır ve patateslerin üzerine parça parça koyulup, üzerine elle bastırarak eşit şekilde yayılır.
    Son olarak üzerine biber ile domates yerleştirilip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
    Hazırlanan tepsi kebabı, 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Piştikten sonra fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
    Bu ölçüler ile 4-5 kişilik servis elde ediliyor.  AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so