Ana içeriğe atla

Tepsi Kebabı


Malzemeler

Harcı için;
  • 600 gram kıyma,
  • 1 adet büyük kuru soğan,
  • 1 adet sarımsak,
  • 1 tutam maydanoz,
  • 1 adet yeşil biber,
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası,
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası,
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Kimyon,
  • Kekik (arzuya göre).
Üzeri için;
  • 5 adet sivri biber,
  • Domates (ben çeri domates kullandım),
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ.
Ayriyeten;
  • 2-3 adet patates (arzuya göre).
  1. Hazırlanışı:
  2. Tepsi kebabı harcı için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır.
    Soğan, sarımsak ve yeşil biber, rondodan geçirilir ve ince kıyılmış maydanoz ile birlikte kıymanın üzerine eklenir.
    Son olarak üzerilerine salçalar, sıvı yağ, tuz ve baharatlar ilave edilip güzelce yoğrulur.
    Hazırlanan harcın üzeri streç film ile örtülür ve buzdolabına kaldırılarak 1 saat dinlendirilir (zamanınız varsa biraz daha dinlendirebilirsiniz).

    2-3 adet patatesin kabukları soyulup yıkanır ve ince ince dilimlenerek tepsiye koyulur.
    Üzerine 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çok az tuz eklenip harmanlanır ve tepsiye yayılır.
    200° fırında 15-20 dakika pişirilir ve fırından alınarak soğumaya bırakılır (patatesli çok güzel oluyor, bence mutlaka deneyin :))

    Dinlendirilen kıymalı harç dolaptan alınır ve patateslerin üzerine parça parça koyulup, üzerine elle bastırarak eşit şekilde yayılır.
    Son olarak üzerine biber ile domates yerleştirilip, 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilir.
    Hazırlanan tepsi kebabı, 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
    Piştikten sonra fırından alınır ve sıcak olarak servis edilir.
    Bu ölçüler ile 4-5 kişilik servis elde ediliyor.  AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...