Malzemeler:
• 750 gram kuzu eti
• 150 gram boşluk dana eti kıyması
• 100 gram kuyruk yağı
• Toz kırmızı biber
• Kaliteli pul biber
Hazırlanışı:
- TuzKebabın iyisi erkek koyun etinden yapılır.750gr erkek koyun etinin ( kol kısmını öneririm ) içine %15 kadar dananın boşluk kısmından çekilen kıyma, isteğe bağlı olarak %15-30 arasında taze kuyruk yağı katılır. Dana kıyması burada malzemelerin birbirine iyice yapışmasını sağlıyor. Malzemeleri tahta tablanın üzerine koyduktan sonra zırh ile etlerimizi satır kıyması haline getirilir. Hazırladığımız satır kıymasının içine isteğe göre tuz eklenir. Acı isteniliyorsa kırmızı toz biber biraz da kaliteli pul biber eklenir ve güzelce yoğrulur. Hazırlanan satır kıyması buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Dinlenen satır kıymasından avucumuza 100-150gr aldıktan sonra işaret parmağı havada kalacak şekilde satır kıymasını şişe güzelce dizeriz. Mangal üzerinde yapılan kebabın tadına doyum olmaz. Evde ise ızgaranın üzerinde yapabilirsiniz. Mangal üzerinde kebabı devamlı çevirerek pişirmeliyiz. Mangal üzerinde pişen kebabın yağının alınması da önemlidir. Pişmekte olan kebapları pidenin üzerine alarak yağını pideye geçmesini sağlarız. Kıvamında pişen kebabın yanında ise mangalda pişen domates, yeşilbiber ve sumaklı soğan konulur. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder