Ana içeriğe atla

Adana Kebap



Malzemeler:
• 750 gram kuzu eti
• 150 gram boşluk dana eti kıyması
• 100 gram kuyruk yağı
• Toz kırmızı biber
• Kaliteli pul biber

Hazırlanışı:
  1. TuzKebabın iyisi erkek koyun etinden yapılır.750gr erkek koyun etinin ( kol kısmını öneririm ) içine %15 kadar dananın boşluk kısmından çekilen kıyma, isteğe bağlı olarak %15-30 arasında taze kuyruk yağı katılır. Dana kıyması burada malzemelerin birbirine iyice yapışmasını sağlıyor. Malzemeleri tahta tablanın üzerine koyduktan sonra zırh ile etlerimizi satır kıyması haline getirilir. Hazırladığımız satır kıymasının içine isteğe göre tuz eklenir. Acı isteniliyorsa kırmızı toz biber biraz da kaliteli pul biber eklenir ve güzelce yoğrulur. Hazırlanan satır kıyması buzdolabında en az 2 saat bekletilir. Dinlenen satır kıymasından avucumuza 100-150gr aldıktan sonra işaret parmağı havada kalacak şekilde satır kıymasını şişe güzelce dizeriz. Mangal üzerinde yapılan kebabın tadına doyum olmaz. Evde ise ızgaranın üzerinde yapabilirsiniz. Mangal üzerinde kebabı devamlı çevirerek pişirmeliyiz. Mangal üzerinde pişen kebabın yağının alınması da önemlidir. Pişmekte olan kebapları pidenin üzerine alarak yağını pideye geçmesini sağlarız. Kıvamında pişen kebabın yanında ise mangalda pişen domates, yeşilbiber ve sumaklı soğan konulur.       AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so