Malzemeler
- 1 kilo taze bezelye,
- 1 adet soğan,
- 2 adet biber,
- 5 adet domates,
- 1 çay bardağı sıvı yağ,
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
- Karabiber,
- Pul biber,
- Tuz,
- 1 su barağı sıcak su.
Güveçte Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yapılışı
Güveçte zeytinyağlı sultani bezelye yapmak için, bezelyelerin baş kısımları ile kılçıkları bıçakla kesilerek ayıklanır.
Ayıklanan bezelyeler güzelce yıkanıp, güveç içerisine koyulur ve üzerilerine biraz tuz serpiştirilir.
Domatesli sosunu hazırlamak için, soğan ile biberler yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır ve kavrulan soğanların üzerine ilave edilip, yumuşayıncaya kadar pişirilir (suyunu fazla çektirmeyin).
Domatesler yumuşayınca üzerine pul biber, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır ve ocaktan alınır.
Ayıklanan bezelyeler güzelce yıkanıp, güveç içerisine koyulur ve üzerilerine biraz tuz serpiştirilir.
Domatesli sosunu hazırlamak için, soğan ile biberler yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır ve kavrulan soğanların üzerine ilave edilip, yumuşayıncaya kadar pişirilir (suyunu fazla çektirmeyin).
Domatesler yumuşayınca üzerine pul biber, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır ve ocaktan alınır.
Hazırlanan domatesli sos güveçteki bezelyelerin üzerine boşaltılır ve güzelce yaydırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kalan sıvı yağ gezdirilir.
Son olarak 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bezelyeler yumuşadıktan sonra, hazırlanan güveçte zeytinyağlı sultani bezelye ocaktan alınır ve servise sunulur.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kalan sıvı yağ gezdirilir.
Son olarak 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bezelyeler yumuşadıktan sonra, hazırlanan güveçte zeytinyağlı sultani bezelye ocaktan alınır ve servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder