Ana içeriğe atla

Güveçte Zeytinyağlı Sultani Bezelye

 
Malzemeler

  • 1 kilo taze bezelye,
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet biber,
  • 5 adet domates,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Tuz,
  • 1 su barağı sıcak su.

Güveçte Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yapılışı

Güveçte zeytinyağlı sultani bezelye yapmak için, bezelyelerin baş kısımları ile kılçıkları bıçakla kesilerek ayıklanır.
Ayıklanan bezelyeler güzelce yıkanıp, güveç içerisine koyulur ve üzerilerine biraz tuz serpiştirilir.
Domatesli sosunu hazırlamak için, soğan ile biberler yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır ve kavrulan soğanların üzerine ilave edilip, yumuşayıncaya kadar pişirilir (suyunu fazla çektirmeyin).
Domatesler yumuşayınca üzerine pul biber, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır ve ocaktan alınır.

Hazırlanan domatesli sos güveçteki bezelyelerin üzerine boşaltılır ve güzelce yaydırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kalan sıvı yağ gezdirilir.
Son olarak 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bezelyeler yumuşadıktan sonra, hazırlanan güveçte zeytinyağlı sultani bezelye ocaktan alınır ve servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fındıklı Keşkül

Malzemeler 1 litre süt, 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık içi, 1 su bardağı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 4 çorba kaşığı nişasta, 1 paket vanilya (5 gram). Fındıklı Keşkül Yapılışı Fındıklı keşkül  yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur. Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır. Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Fındıklı keşkül  kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir. Üzeri arzuya göre dondurma ve fındık ile süslenerek servis edilir.

NUTELLALI KURABİYE TARİFİ

Malzemeler: 1 adet yumurta 200 gram tereyağ 1 su bardağı pudra şekeri 3 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un 1 paket vanilya Yarım paket kabartma tozu Süslemek için: Toz şeker ve nutella       Hazırlanışı: Tüm malzemeyi güzelce yoğurun. Top top kurabiyerler elde ettikten sonra isteğe bağlı olarak toz şekere bulayıp yağladığınız tepsiye dizin. Üstüne nutella sıkacağınız için hamurlara parmağınızla hafifçe bastırın. Bu arada ben toz şekersiz denedim daha güzel oldu. Neyse tarife dönüyorum. Kurabiyeleri 180 derece fırında 15 dk kadar pişirdikten sonra çıkarın ve üzerlerine nutella sıkarak soğumaya bırakın.     AFİYET OLSUN

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir. Daha so