Ana içeriğe atla

Güveçte Zeytinyağlı Sultani Bezelye

 
Malzemeler

  • 1 kilo taze bezelye,
  • 1 adet soğan,
  • 2 adet biber,
  • 5 adet domates,
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Pul biber,
  • Tuz,
  • 1 su barağı sıcak su.

Güveçte Zeytinyağlı Sultani Bezelye Yapılışı

Güveçte zeytinyağlı sultani bezelye yapmak için, bezelyelerin baş kısımları ile kılçıkları bıçakla kesilerek ayıklanır.
Ayıklanan bezelyeler güzelce yıkanıp, güveç içerisine koyulur ve üzerilerine biraz tuz serpiştirilir.
Domatesli sosunu hazırlamak için, soğan ile biberler yemeklik olarak doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerinde pembeleşinceye kadar kavrulur.
Domateslerin kabukları soyulup, küp küp doğranır ve kavrulan soğanların üzerine ilave edilip, yumuşayıncaya kadar pişirilir (suyunu fazla çektirmeyin).
Domatesler yumuşayınca üzerine pul biber, karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır ve ocaktan alınır.

Hazırlanan domatesli sos güveçteki bezelyelerin üzerine boşaltılır ve güzelce yaydırılır.
Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile kalan sıvı yağ gezdirilir.
Son olarak 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.
Kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Bezelyeler yumuşadıktan sonra, hazırlanan güveçte zeytinyağlı sultani bezelye ocaktan alınır ve servise sunulur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Etli Pide

Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, Yaş maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı (sarısı pidelerin yüzüne), 1 çay bardağı sıvı yağ, Aldığı kadar un. İç harcı için; Yarım kilo kıyma, 1 baş kuru soğan, 2 – 3 adet yeşil ve kırmızı biber, 1 adet kabukları soyulmuş domates, 1 yemek kaşığı salça (domates salçası ve biber salçası karışık), Tuz, Karabiber. Etli Pide Yapılışı Etli pide  hamurunu hazırlamak için gerekli olan süt, su, toz şeker ve maya yoğurma kabı içerisine alınır ve 10 dakika kadar bekletilir. Mayalı karışımın üzerine azar azar un ilave edilerek güzelce yoğrulur ve yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Yoğrulan pide hamurunun üzeri örtülür ve mayalanması için en az 1 saat bekletilir. İç harcını hazırlamak için gerekli olan kuru soğan ve biberler çok ince olacak şekilde kıyılıp derin bir kase içerisine alınır. Üzerine kıyma, kabukları soyulup minik minik doğranmış domates,...

Güveçte Et Sote

Malzemeler 500-600 gram kuşbaşı et (dana eti), 1 adet yeşil biber, 1 adet domates, 1 tatlı kaşığı salça, 1 adet kuru soğan, Kekik, Pul biber, Tuz, 2 yemek kaşığı sıvı yağ. Güveçte Et Sote Yapılışı Güveçte et sote  yapmak için öncelikle kuşbaşı doğranan etler düdüklü tencereye koyulur. Üzerine  etlerin üzerine çıkacak kadar (2 su bardağı) su ilave edilip kapağı kapatılır ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 10 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Kuru soğan ve biberler yemeklik olarak doğranır ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde 2-3 dakika kavrulur. Kavrulan soğan ve biberin üzerine haşlanan etler ilave edilir ve kapağı kapalı olarak 5 dakika kadar ara ara karıştırarak pişirilir. Domatesin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve salça ile birlikte etlerin üzerine ilave edilir. Son olarak pul biber, kekik ve tuz ilave edilip 2 dakika daha pişirilir. Hazırlanan  et sote  porsiyonluk güveç kaplara p...

Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği

Malzemeler 300 gram kuşbaşı dana eti, 500 gram konserve garnitür, 1 tane soğan, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarımsak, Pul biber, Kekik, 3 su bardağı sıcak su, Tuz. Beşamel sosu için; 1 buçuk yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 su bardağı süt (soğuk), Karabiber, Tuz. Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri. Güveçte Beşamel Soslu Etli Garnitür Yemeği Yapılışı Güveçte beşamel soslu etli garnitür yemeği  yapmak için öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tencere boş olarak ocağın üzerine koyulur ve iyice ısıtılır. Isınan tencerenin içerisine kuşbaşı doğranmış olan etler koyulur ve karıştırarak mühürlenir. Mühürleme işlemi sayesinde etler suyunu fazla salmayacak ve daha çabuk pişecek. Suyunu çeken etlerin üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip 1-2 dakika kavrulur. Etlerin üzerine yemeklik olarak doğranmış soğan ile sarımsaklar eklenir ve ara ara karıştırarak sotelenir...