Malzemeler:
– 500 gr. kuzu kuşbaşı
– 6 yemek kaşığı zeytinyağı
– 4 adet çarliston biber
– 4 adet sivribiber
– 3 adet domates
– 20 adet arpacık soğan
– 1 yemek kaşığı un
– 1 yemek kaşığı salça
– 1 yemek kaşığı kekik
– 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin 2 tanesinin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın. Çarliston ve sivribiberleri küçük küçük doğrayın. 4 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencerede kızdırıp etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra doğranmış biberleri ekleyin. Un ve salçayı da ekledikten sonra kokusu gidene kadar kavurun. Sıcak suyu, doğranmış domatesleri, kırmızıbiberi, kekiğin yarısını, tuz ve karabiberi ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Kalan domatesi dilimleyip, bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın ve kalan kekikle birlikte soteleyin. Kebabınız pişince kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder