Malzemeler
- 4 adet orta boy patates,
- 250 gram kıyma,
- 1 adet soğan,
- 1 adet yumurta,
- 3 kaşık galeta unu,
- Maydanoz,
- Tuz,
- Nane,
- Kekik.
Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
Kıbrıs Köftesi Yapılışı
Patatesler soyulup yıkanır ve rendenin ince tarafı ile rendelenip suyu sıkılır.
Patates rendesinin üzerine rendenin ince tarafıyla soğan rendelenir.
Daha sonra kıyma, yumurta, maydanoz ve baharatlar ilave edilerek karıştırılır.
Patatesli kıymalı karışımın içerisine kontrollü olarak şekillendirilecek kıvama gelinceye kadar galeta unu ilave edilip iyice yoğrulur.
Derin bir teflon tava veya tencerenin içerisine bolca sıvı yağ konulup kızdırılır.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içerisinde şekillendirilir.
Köfteler kızgın yağ içerisine bırakılır ve kızarıp yukarı çıkıncaya kadar dokunulmaz.
Kıbrıs köftesi, her tarafı iyice kızarınca kağıt havlu serili servis tabağına çıkartılır.
Sıcak yada ılık olarak servise sunulabilir.
Yorumlar
Yorum Gönder