Malzemeler
- 1 poşet sade krem şanti,
- 1 su bardağı soğuk süt,
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi.
Üç Malzemeli Balerin Pasta Yapılışı
İlk olarak kremşanti ile soğuk süt mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırpılır.
Kakaolu bisküvinin üzerine biraz krem şanti sürülüp yaydırılır.
Başka bir bisküviyle üzeri kapatılıp uzun bir servis tabağına dik olarak yerleştirilir.
Tekrar bisküvinin üzerine krem şanti sürülüp tabağa yerleştirilmiş olan bisküvilere yapıştırılararak sıralanır.
Bisküviler bitinceye kadar aynı işlem tekrarlanır.
Bisküviler bittikten sonra, kalan krem şanti ile pastanın üzeri güzelce sıvanır.
Üzeri arzu edildiği şekilde süslenir.
Hazırlanan balerin pasta soğuması ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırılır.
3 – 4 saat kadar dinlendirildikten sonra dolaptan çıkartılır ve köseden başlanarak verev şekilde dilimlenip servise sunulur.
Not: Pastayı her dilimlediğinizde bıçağı temizlerseniz daha güzel ve temiz bir görüntü elde edersiniz.
Ben üzerine hindistan ceviz ve kakaoyu karıştırıp serpiştirdim. Daha sonra da çikolata sosu sıktım.
Siz Arzu ettiğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Üzerine meyve dilimleri, çikolata sosu, damla çikolata fındık fıstık kısacası her şey çok yakışıyor :)
Bisküvilerin yumuşamasından endişe etmeyin krem şanti yeterince yumuşatıyor. Sütle ıslatmayı denememenizi öneririm bisküviler fazla yumuşayacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder